Terug naar overzicht

Avansstudenten in protest tegen leenstelsel

Studenten en scholieren trekken vrijdag naar Den Haag om te demonstreren tegen het leenstelsel. Onder hen Avansstudent Jeffrey Pennings: ‘Ik hoop dat na de demonstratie een aantal raadsleden zich alsnog bedenkt.’

Student Advanced Business Creation in Den Bosch en ROOD-lid Jeffrey Pennings staat vanmiddag op het Malieveld om te demonstreren tegen het afschaffen van de basisbeurs. ‘Het is schandalig dat de overheid mensen op een jonge leeftijd verplicht om schulden te maken! Het onderwijs moet toegankelijk blijven voor iedereen. Mensen die minder geld hebben, maar wel de hersens moeten ook een kans hebben. ’

Stem laten horen
Dinsdag werd het leenstelsel met een meerderheid aangenomen in de Tweede Kamer. Alleen de Eerste Kamer moet de wetswijziging nog doorvoeren. Weinig staat de invoering van de plannen nog in de weg, denkt ook de ABC-student. ‘Toch vind ik het belangrijk om mijn stem te laten horen. Als het straks wordt doorgevoerd heb ik het gevoel dat ik mensen gewaarschuwd heb. Ik hoop dat na de demonstratie een aantal raadsleden zich alsnog bedenkt.’

 

‘Avans had standpunt mogen uitspreken’
Er zijn weinig Avansstudenten zijn er richting Den Haag vertrokken om te demonstreren. Jammer, vindt Pennings want het leeft zeker onder studenten. ‘Ik vind dat Avans haar standpunt had mogen uitspreken zoals andere scholen dat wel hebben gedaan. Wellicht dat studenten dan beter waren ingelicht.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?