Terug naar overzicht

Digitale plattegrond maakt weekmarkt aantrekkelijker

Een digitale plattegrond voor de versmarkt is het beste idee van Innovation in a Week. Drie Avansstudenten willen met een digitale plattegrond de plaatselijke markt aantrekkelijker maken.

De winnende studenten, Floor-Anne Wouters, (Communication & Multimedia Design) en Maartje Heldoorn en Maud van Rossum (Advanced Business Creation/ABC), hebben daarnaast een systeem bedacht dat automatisch bijhoudt wat voor producten de marktkoopman nog in huis heeft, door te meten wat er verkocht wordt.

Weekmarkt aantrekkelijker maken
Tijdens Innovation in a Week proberen studenten in teams, binnen één week, een innovatief product rondom een thema te bedenken. Met begeleiding van experts kunnen ze het product verder ontwikkelen. Het thema, Redesign your food-print,  richt zich tijdens deze Bossche editie met name op het aantrekkelijker maken van de weekmarkt.

Innovation-max


Met vreemden in een hokje
Een hele week zijn de studenten van ’s ochtends 8.30 uur tot ’s avonds 22.00 uur aan het werk. ‘Het is heel intensief’, vertelt ABC-student Lotte Sterks. ‘Het is een avontuur en heel anders dan normaal. Op school heb je een creatieve les, maar dat gaat te snel. Wanneer je er net inzit, is het alweer afgelopen. Hier wordt je gedwongen om door te gaan. Je zit met vier vreemden opgesloten in een hokje. We zijn allemaal gedreven en geloven in het idee.’

De groepen bestaan uit diverse studenten van verschillende opleidingen en scholen. Juist die diversiteit in de groep leidt tot een goed product denken de studenten. ‘We komen allemaal uit verschillende disciplines. Van elkaar leer je heel veel en kun je in korte tijd iets creëren’, vertelt ABC’er Thomas Brekelmans. ‘Het gaat hier om ondernemen. Laat die theorie eruit en ga met de praktijk aan de slag.’

innnovation2-max


Geen sociaal leven

ABC-student Jaclien Leenders nam vorig jaar ook deel aan Innovation in a Week. Dit jaar begeleidt ze de nieuwe groep studenten. ‘De mensen die hier zitten willen er écht voor gaan. Je geeft een week lang je hele sociale leven op. Juist dat zorgt voor veel goede ideeën.’

In sommige groepen gaat het samenwerken de gehele week heel makkelijk. ‘Bij andere groepen gaat het meer met ups-and-downs’, aldus Jaclien. ‘Dan vloeien er ook wel eens wat tranen. Dat hoort er bij, het gaat erom hoe je dat weer omzet in iets positiefs.’

Tijdens deze editie van Innovation in a Week werden er vijf patentaanvragen ingediend door studenten.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?