Terug naar overzicht

Avanslocatie rest van de dag gesloten, 15 studenten onwel

De ‘villa’, het gebouw van Avans Hogeschool aan de Lovensdijkstraat in Breda waar de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu (ATGM) in zit, blijft maandag 8 december afgesloten. Dit vanwege een penetrante geur die afkomstig zou zijn uit het riool. Vijftien studenten hebben zich met klachten gemeld.

Het gebouw aan de Lovensdijkstraat werd eerder op de dag preventief ontruimd nadat studenten klaagden over een penetrante geur.

Metingen
De villa is door BHV’ers ontruimd. Studenten werden opgevangen in het restaurant op Lovensdijkstraat 63 en konden onder begeleiding hun spullen ophalen. Een team van de brandweer heeft onderzoek gedaan naar de bron van de stank. Bij de metingen zijn geen verontrustende waarden gemeten. Eventuele aanpassingen in roosters worden via Blackboard gecommuniceerd.

Studenten en medewerkers kunnen ter plekke eventuele klachten laten onderzoeken door een ambulancebroeder. Vijftien studenten hebben zich al gemeld. Er zijn geen ernstige klachten vastgesteld. Studenten en medewerkers die later last krijgen van klachten wordt geadviseerd contact op te nemen met de huisarts en zich daarna te melden bij het Academiebureau ATGM.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?