Terug naar overzicht

Lief briefje van Avansstudent ontploft op sociale media

Zomaar een lief briefje dat Martijn uit Amsterdam vond in de trein. Hij schreef er een blog over en poste het briefje op Twitter. Binnen no-time explodeerde het berichtje via de sociale media en achterhaalde Martijn de schrijfster: Avansstudent Ikram Azarfane.

Martijn zat op 9 januari in de trein toen hij het briefje vond in een achtergelaten tijdschrift. ‘In eerste instantie wilde ik het niet lezen. Ik dacht: dit is persoonlijk, misschien is iemand in de haast dit briefje vergeten’, vertelt Martijn aan de EO.

De nieuwsgierigheid won het toch, en Martijn las het briefje:

Het bericht van Martijn werd binnen no-time populair op Twitter. Ruim 1.400 keer werd het bericht geretweet en het vescheen in Metro.

‘Dit zijn van die kleine dingen die voor geluk zorgen. Geluk in mijn hart en in andermans hart’

Student Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Ikram liet het briefje achter om iemand anders een glimlach te bezorgen. ‘Soms hoor ik mensen roepen dat als je de wereld wil veranderen, je bij jezelf moet beginnen. Brieven schrijven naar onbekenden is één van de initiatieven waarmee ik verandering probeer te brengen, voor mezelf voor de ander en voor de hele wereld. Hoe klein het ook mag zijn.Het klinkt heel cliché maar dit zijn van die kleine dingen die voor geluk zorgen. Geluk in mijn hart en in andermans hart.’

‘Om te kunnen delen, hoef je elkaar niet te begrijpen’

De student schreef het berichtje omdat ze de afgelopen jaren veel heeft zien veranderen in de maatschappij. ‘Mensen kijken elkaar niet meer aan, groeten elkaar niet en delen niets met elkaar. Delen is zoiets moois. Het brengt mensen dichter tot elkaar. Om te kunnen delen, hoef je elkaar niet te begrijpen. Je hoeft niet hetzelfde geloof te hebben. Je hoeft niet dezelfde cultuur te hebben. Ik deel graag mijn tijdschriften, pepermuntjes, ervaringen, inzichten, gezeur, gejammer en het allerbelangrijkste: mijn glimlach. Wanneer ik bezig ben met het schrijven van een brief, dan doe ik dit met een brede glimlach. Tijdens het schrijven hoop ik dat degene die de brief vindt, mijn woorden zal lezen met een glimlach.’

Punt. Of had jij nog wat?

J. Linders

Wat een superactie van deze medelander. Erg leuk!

2015-01-26 10:07:35

Meer lezen?