Terug naar overzicht

Nieuwe comedy Missie Aarde erg flauw

Foto: Jan Moeskops

Het is het jaar 2063. De hele wereld staat onder water door het smelten van de poolkappen. Alleen Nederland is voorlopig gespaard gebleven van de ramp. Zeven astronauten gaan met hun ruimteschip op zoek naar een nieuwe thuisplaneet voor de mensheid.

Het plot van de eerste Nederlandse sciencefictioncomedyserie klinkt spannend. Maar het leven in de ruimte blijkt voor de astronauten een stuk minder sensationeel dan gedacht. Aan boord houden ze zich met name bezig met onbenullige dingen zoals een stuk gestolen brie.

Met onder andere Kim van Kooten, Alex Klaasen en Wart Kamps in de hoofdrollen is de VPRO-serie Missie Aarde voorzien van een behoorlijke sterrencast. Toch valt er weinig te lachen om Missie Aarde. Met vlagen wordt je gegrepen door de meligheid van de bemanningsleden maar de serie is voornamelijk erg flauw.

Missie Aarde is vanaf 9 januari iedere vrijdag om 22.05 uur te zien op NPO 3.

Punt. Of had jij nog wat?

Kamers

Ik vond het geweldig, echt leuk om naar te kijken en heb dan ook alle 6 afleveringen gezien. Mooi om te horen dat er een vervolg op komt. Er zijn natuurlijk altijd wel een paar azijnzeikers in de vorm van teleurgesteld of zelfs gênant (om wat?).

2015-03-09 18:40:34

hilde

leuke serie, en er komt nog een serie. Ik vind het lachen. Juist goede acteurs, allemaal in hun rol. Je moet er even inkomen om het te snappen. De laatste aflevering was helemaal leuk. Super goed gedaan. Ik kijk al uit naar de volgende reeks.

2015-02-15 13:01:04

Inge lamboo

Superleuke serie. Tranen lachen zo nu en dan. Wat leuk verzonnen! De mens is technisch zò ver ontwikkeld, terwijl de mens nog net zo erg stuntelt als nu. Zeer geestige dialogen! Heerlijk.

2015-02-14 23:02:23

Paul

On-Nederlands goed. Heel grappig.

2015-02-14 22:18:39

Kees Jansen

Helemaal eens met de recensie van Nico. Juist die min of meer voorspelbare meligheid maakt zo leuk. Daarbij de acteurs

2015-02-08 22:30:11

peter

hehe jij hebt de aflevering gezien ,mag ik nog even toevoegen dat de special effects van een ongekend en ongeevenaard niveau zijn ?

2015-02-05 05:42:01

Annemiek

In tijden niet zo'n grappige serie gezien, een combinatie van The Office en Fargo, de serie.

2015-01-25 22:38:27

peter

Allemachtig wat een slecht maar vooral niet grappig programma slechter kan bijna niet .Bij DWDD was het al erg ongemakkelijk voor de cast niemand er werd gelachen door Mathijs en Marc als een boer met kiespijn,het publiek bleef angstvallig stil.

2015-01-16 22:27:49

Anne

Geen enkel moment wekt deze serie een glimlach op, laat staan een echte lach. Bij DWDD viel ook al op dat alleen de acteurs moesten lachen om hun eigen scenes, het publiek was grotendeels stil.

2015-01-12 22:00:32

Loes

Vol verwachting ging ik ervoor; de eerste Nederlandse SF serie. De scene met de banaan vond ik top, maar daar was ook werkelijk alle creativiteit van de hele aflevering in gestopt. Verder slechte acteurs en slordig gemonteerd. Heel erg jammer.

2015-01-11 12:24:05

Meer lezen?