Avans zet beveiliger in om rookverbod Den Bosch te handhaven

Een hoop teleurgestelde gezichten woensdagmorgen aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch. Aan de voorzijde van het gebouw, naast de ingang, geldt sinds deze week een rookverbod.

Avans vond de rokende massa voor de ingang van het gebouw geen gezicht. Daarnaast werden de markeringen totaal genegeerd waardoor veel mensen voor de deur stonden te roken. Daarop werd besloten een rookverbod in te stellen op de favoriete rookplek van studenten en medewerkers.

Alternatieven
    Wie nog wel van een sigaret, sigaar of pijp wil genieten moet nu iets verder lopen. Ze worden verwezen naar de smokingarea in de kelder (richting de F-lob) en naar de rookhokjes voor de noodgebouwen.

rookverbodbeveiliger-max

Beveiliging
    Een beveiliger bewaakt deze week de entree zodat er geen sigaretje wordt aangestoken. Zij begrijpt het wel dat al die rokende studenten niet meer voor de hoofdingang mogen staan. Al heeft de beveiliger zelf er wel moeite mee om de hele dag buiten te staan zonder een sigaret op te steken.

Eerstejaarsstudent Bedrijfskunde MER Remi Kuiters snapt het verbod wel. ‘Er zijn steeds meer mensen die er last van hebben in plaats van mensen die roken. Maar uiteindelijk moeten ze toch ergens naartoe.’

rookverbodstoep-max

‘Heel stom’
    Even verderop staat Kerim Sahinturk op de stoep een sigaretje te roken. Het verbod kan op weinig begrip rekenen van de vierdejaarsstudent Commerciële Economie. ‘Ik vind het heel stom. Waarom mag je hier niet meer staan? Het is een fijne plek om te roken. Iedereen die ’s ochtends aankomt steekt hier snel nog een sigaretje op. Wanneer je weer naar buiten komt, steek je er ook even een op. Nu moet je helemaal naar de noodgebouwen.’

Vorig jaar werd er een rookverbod bij de ingang van Avans Tilburg van kracht.  Aan de Hogeschoollaan in Breda mag in het rookpaviljoen nog wel gerookt worden bij de ingang.