Avans zet beveiliger in om rookverbod Den Bosch te handhaven

  Een hoop teleurgestelde gezichten woensdagmorgen aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch. Aan de voorzijde van het gebouw, naast de ingang, geldt sinds deze week een rookverbod.

  Avans vond de rokende massa voor de ingang van het gebouw geen gezicht. Daarnaast werden de markeringen totaal genegeerd waardoor veel mensen voor de deur stonden te roken. Daarop werd besloten een rookverbod in te stellen op de favoriete rookplek van studenten en medewerkers.

  Alternatieven
  Wie nog wel van een sigaret, sigaar of pijp wil genieten moet nu iets verder lopen. Ze worden verwezen naar de smokingarea in de kelder (richting de F-lob) en naar de rookhokjes voor de noodgebouwen.

  rookverbodbeveiliger-max

  Beveiliging
  Een beveiliger bewaakt deze week de entree zodat er geen sigaretje wordt aangestoken. Zij begrijpt het wel dat al die rokende studenten niet meer voor de hoofdingang mogen staan. Al heeft de beveiliger zelf er wel moeite mee om de hele dag buiten te staan zonder een sigaret op te steken.

  Eerstejaarsstudent Bedrijfskunde MER Remi Kuiters snapt het verbod wel. ‘Er zijn steeds meer mensen die er last van hebben in plaats van mensen die roken. Maar uiteindelijk moeten ze toch ergens naartoe.’

  rookverbodstoep-max

  ‘Heel stom’
  Even verderop staat Kerim Sahinturk op de stoep een sigaretje te roken. Het verbod kan op weinig begrip rekenen van de vierdejaarsstudent Commerciële Economie. ‘Ik vind het heel stom. Waarom mag je hier niet meer staan? Het is een fijne plek om te roken. Iedereen die ’s ochtends aankomt steekt hier snel nog een sigaretje op. Wanneer je weer naar buiten komt, steek je er ook even een op. Nu moet je helemaal naar de noodgebouwen.’

  Vorig jaar werd er een rookverbod bij de ingang van Avans Tilburg van kracht.  Aan de Hogeschoollaan in Breda mag in het rookpaviljoen nog wel gerookt worden bij de ingang.

  Meer artikelen over

     

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  • Dankjewel Manon, heb het er nog aan toegevoegd.

  • Goed dat Avans hier iets aan doet. Roken is een keuze, maar moet dat wel blijven voor iedereen. Leuke reactie van op het einde “…Iedereen die ’s ochtends aankomt steekt hier snel nog een sigaretje op. …” Hoezo iedereen, beetje raar.

  • Als je wilt roken kun je vanaf 1 januari alleen nog terecht in een rookpaviljoen. Vanaf die dag is elke ingang van Avans Hogeschool rookvrij, dus ook Breda.