Terug naar overzicht

Parels van Avans: De mooiste Avansstudenten verzameld op Facebook

‘Er zijn genoeg parels op Avans en hier worden ze nog eens extra in het zonnetje gezet!’, staat te lezen op de dinsdag gelanceerde Facebookpagina ‘Parels van Avans’. De pagina heeft op het moment van schrijven ruim 600 likes.

Tot nu toe staan er voornamelijk knappe dames en twee spetterende heren op de pagina. ‘Parels van…’ is een groeiend fenomeen op Facebook. Onder andere de Universiteit van Tilburg en die van Leuven hebben inmiddels een pagina met duizenden likes. Studenten kunnen een foto insturen van hun ‘parel’ en die wordt op de pagina geplaatst.

Lach creëren
Degenen achter de site willen graag anoniem blijven. Ze zijn de pagina begonnen voor het plezier. ‘Wij krijgen een naam met een foto doorgestuurd van iemand die een student in het zonnetje wil zetten. Wij hopen daarmee een lach te creëren bij deze studenten. Tevens is het ook leuk voor ons. De pagina krijgt steeds meer publiciteit. Spannend en lastig om het natuurlijk allemaal geheim te houden.‘ParelsvanAnne

‘Eerst is het wel even schrikken’
Anne van den Broek, student Fysiotherapie in Breda, staat ook op de pagina. Ze vindt het wel een eer. ‘Al had ik eerst helemaal niet door dat ik er überhaupt op stond! Pas toen ik zelf de pagina had geliked en even keek wat het inhield, zag ik opeens mijn eigen foto. Eerst is het wel even schrikken, maar bovenal is het natuurlijk heel erg leuk.’

Dat is ook vooral de bedoeling volgens de makers. ‘Er zijn al mensen geplaatst die het niet willen. Deze worden er per direct afgehaald. Het is de bedoeling dat mensen het leuk vinden! Foto’s in zwembroek of bikini foto’s posten wij niet. We laten mensen in hun waarde.’

Anne vind het wel amusant dat haar foto is ingezonden. ‘Het is een nette foto, dus op zich vind ik het niet zo erg. Aan de andere kant zie je zo wel hoe snel je foto rond kan gaan en zich verspreidt. Maar over het algemeen vind ik het meer een eer dan dat ik er problemen mee heb.’

‘Heeft iets spannends’
Ze vindt het wel spannend dat ze niet weet wie haar foto heeft ingestuurd. Of ze wil weten wie de geheime aanbidder is? ‘Aan de ene kant wel, dan weet je ook wie het is, is toch een fijn gevoel. Aan de andere kant heeft dit ook wel iets.’ Contact opnemen voor Valentijnsdag heeft trouwens weinig zin. ‘Helaas voor hem, ik heb al een hele lieve vriend.’

Een datingsite is Parels van Avans volgens de makers ook zeker niet. ‘Nee, daar kun je beter Tinder voor gebruiken. Het gaat om de lach!’

Punt. Of had jij nog wat?

Ruud

Moh........... en dan wordt Facebook volgens de nieuwe voorwaarden ook nog "eigenaar" van al dit "moois". Ik bedoel de foto's uiteraard :-))

2015-02-09 14:55:19

Meer lezen?