Terug naar overzicht

Enthousiaste reacties op komst WE-FI

De organisatie van een kerstgala is Bredase studenten Commerciële Economie en Small Business en Retail Management zo goed bevallen dat er inmiddels een studievereniging is opgericht: WE-FI.‘Er was echt behoefte aan onder studenten’, zegt voorzitter Laura van Otterloo.

WE-FI wil van toegevoegde waarde zijn. ‘Dan kun je denken aan het organiseren van gastcolleges en het organiseren van bedrijfsbezoeken. Daarnaast willen we ook een rol spelen bij de organisatie van de introductieweek en af en toe een feest organiseren’, zegt Laura.

Ondersteuning
Comm.on, de studievereniging van de opleiding Communicatie, ondersteunt de nieuwe studievereniging. ‘Voor ons is het allemaal nieuw. Dan is het fijn als je bij een ander kunt kijken hoe zij die zaken organiseren en wat hun plannen zijn.’

Studenten en docenten zijn enthousiast over de komst van een studievereniging bij de Academie voor Marketing en Business Management (AMBM). ‘Docenten vragen ons al om ondersteuning bij evenementen. Ze helpen ons ook. Studenten hebben aangegeven een studievereniging belangrijk te vinden, mits het laagdrempelig is.’

Automatisch lid
Alle AMBM-studenten zijn automatisch lid van de vereniging, dat kost ze niets. Verder zijn er ook geen verplichtingen. ‘We vinden het vooral belangrijk dat studenten van beide opleidingen meer met elkaar samen gaan doen. Het waren toch best gescheiden werelden. Ook alumni willen we gaan betrekken bij de vereniging.’

Veel studieverenigingen drijven op de inzet van een beperkte groep studenten, als die afstuderen houdt de vereniging vaak op. ‘Wij hebben bewust studenten uit het eerste, tweede en derde jaar in het bestuur zodat de continuïteit gewaarborgd is.’

Om de plannen van WE-FI uit te voeren is geld nodig. Binnenkort gaat Laura praten met de academiedirecteur. Daarnaast wordt er gezocht naar sponsoren in het bedrijfsleven.

Spaak
WE-FI zal zich ook aansluiten bij Spaak. Dat is een feest van de Bredase studieverenigingen Comm.on, Oase, Bold en Socialize. Daarmee willen ze geld ophalen voor de Tour d’Avans. Details zijn nog niet bekend, maar de datum staat al wel vast. Zet 21 mei maar in je agenda en volg WE-FI op Facebook.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?