Terug naar overzicht

Madonna: té hip, té overdreven of véél te vunzig

madonna-max

Het dertiende studioalbum van Madonna telt maar liefst negentien nummers. De super-de-luxe versie zelfs vijfentwintig. De goede liedjes moeten op zijn geweest toen Madonna haar nieuwe album Rebel Heart schreef.

Nummer na nummer klinkt het meer als een slap aftreksel van Lady Gaga dan als Madonna. Ook de samenwerking met onder andere Chance the Rapper, NAS , Mike Tyson en Nicki Minaj, verandert daar weinig aan. Titeltrack ‘Rebel Heart’ en ‘Bitch i’m Madonna’ zijn de twee spaarzame hoogtepunten van album.

Vunzig
De rest is net iets té hip, té overdreven of véél te vunzig. ‘Oh my God, soaking wet, back and forth ‘til we break the bed’, zingt de inmiddels 56-jarige Madonna in het nummer ‘S.E.X.’ ‘I’m an open book, let you come inside of me.’ Het liedje is zo direct en vunzig dat het eerder op de lachspieren werkt, dan dat het daadwerkelijk erotisch is.

Rebel Heart is vanaf 10 maart verkrijgbaar.

Punt. Of had jij nog wat?

Ron

Madonna met Gaga vergelijken? Wat een slechte recensie is dit. Je bent veel te bevooroordeeld zonder dan ook echt naar het album geluisterd te hebben.

2015-03-12 16:30:28

guy

De spaarzame hoogtepunten? Heb je wel naar hetzelfde album geluisterd. Lijkt erop alsof je mening al gefilterd was voor het album uit kwam. Het album is haar betere werk in jaren. Elke recensent ziet dat. Jij alleen niet.

2015-03-10 17:40:15

Meer lezen?