Terug naar overzicht

Rooster en vrije lokalen checken via Avans Time

Snel je rooster checken, meteen zien welke lokalen er vrij zijn of je cijfers weergeven; het kan allemaal met de Avans Time app, ontwikkeld door twee Avansstudenten.

Informaticastudenten Danny IJpelaar en Marc Bunkers ontwikkelden de app voor de minor Everyware. ‘Het idee ontstond om een roosterapp te ontwikkelen die beter was dan degene die er toen was. Bepaalde dingen konden efficiënter en de applicatie zou bovendien veel goedkoper in de App Store komen te staan.’

Beoordeeld met een 10
Het programma werd door hun docenten beoordeeld met een 10 en de Androidversie met een 8. ‘Nadat het vak was afgerond heb ik de Appleversie productierijp gemaakt. Onderhoud en updates worden door mij gemaakt. Danny is verder niet meer betrokken bij de app’, vertelt Marc. De Androidversie is nog niet uitgebracht.

10801831_1563060280595474_8896752714859587331_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie kijkt in de App Store ziet daar inmiddels vier Avans roosterapps staan. Avans, Avans Wekker, Avans Mobile en Avans Time. Toch voegt Avans Time zeker wat toe aan het lijstje meent Marc. ‘Avans Time (0,99 euro) is goedkoper dan de Avans app (4,99 euro), de app is als enige geschikt voor een iPad en het zoeken van vrije lokalen gaat makkelijker. Lokalen die op dat moment vrij zijn worden getoond met de vermelding tot wanneer ze vrij zijn.’

2000 downloads
Avans Time werd in de eerste twee maanden meer dan 2000 keer gratis gedownload. Sinds de app betaald is, hebben ongeveer 120 mensen dit gedaan. Veel geld houdt de student er niet aan over. ‘Het is een leuke bijverdienste maar mijn eerste doelstelling is om het geld terug te verdienen wat mij dit kost. Bij Apple kost het een ontwikkelaar per jaar 100 euro om apps te kunnen plaatsen in de App Store. Ik heb nu net iets meer verdiend dan dat  bedrag. Als ik mijn abonnement bij Apple ervan kan betalen is dat prima, alles wat ik meer verdien is leuk meegenomen.’

Verdere ontwikkeling
De ontwikkeling van het programma is nog lang niet klaar. ‘Voor iOS 8 zou ik graag nog widget willen inbouwen waarin staat wat je volgende les is en hoeveel lessen je die dag nog hebt. Voor cijfers wil ik pushbericht toevoegen en eventueel ook optioneel waar je volgende les is.’ Ook wil hij graag ondersteuning voor de Apple Watch inbouwen. ‘Ik heb echter geen idee of hier vraag naar is en of studenten er überhaupt een gaan kopen. Verder staat op de planning om berichten vanuit Blackboard en de laatste nieuwsberichten van Punt weer te geven in de app. Het idee loopt om een Android-versie te gaan bouwen. In verband met afstuderen en andere verplichtingen is het hier nog niet van gekomen.’

Punt. Of had jij nog wat?

Sjuul Nelissen

@student De android versie is nog niet uitgebracht. Zal dit er nog duidelijker bij vermelden.

2015-03-12 15:17:50

Student

"Het programma werd door hun docenten beoordeeld met een 10 en de Androidversie met een 8. " Waar in de android play store staat die app dan?

2015-03-12 15:13:14

Bram

De grootste markt van mobiele besturingssystemen (Android) slaan ze over? Gemiste kans

2015-03-12 14:49:15

Meer lezen?