Sociale studies in actie voor Rode Kruis

  Koekjes, chocoladetaart, pindarotsjes, het is een zoete bedoening bij de Academie voor Sociale Studies Den Bosch. Deze week wordt er geld ingezameld voor het goede doel.

  Iedere dag bakken de docenten diverse lekkernijen die in de middagpauze worden verkocht. ‘De prijs bepaalt iedereen zelf’, vertelt docent Miriam Kersten. ‘Wij kunnen niet in iemands portemonnee kijken. We zijn blij met alle bijdragen.’

  SocialeStudiesrodekruis-max

  Uitgesteld
  De actieweek zou eigenlijk rondom Serious Request plaatsvinden, maar werd uitgesteld wegens het overlijden van een collega. ‘We wilden het toch graag alsnog uitvoeren. We hebben het Rode Kruis beloofd om ons in te zetten, dan doen we dat ook.’

  Maatschappelijk betrokken
  Iedereen op het Hervenplein helpt mee. Docenten bakken samen met hun kinderen taartjes, conciërges stellen hun koelkast beschikbaar en tillen mee, andere zoetekauwen doneren flinke bedragen om alles te mogen proeven.  ‘Maatschappelijke betrokkenheid is erg belangrijk bij de Sociale Studies. Als we hier op het Hervenplein een lekker taartje eten, kunnen we iemand aan de andere kant van de wereld een goed moment bezorgen.’

  SocialeStudiesrodekruis2-max

  Boekenmarkt
  Naast de verkoop van al het lekkers, is er in Xplora een boekenmarkt, waar je al een studieboek hebt voor één euro en er is een kunstveiling met werk van creatieve medewerkers en studenten. Woensdagmiddag stond de teller al op ongeveer 290 euro. De kunstveiling kan nog wat bieders gebruiken. De actieweek loopt nog tot vrijdag.

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties.