Terug naar overzicht

Docent haalt 15.000 euro op voor slachtoffers Nepal

Na de aardbevingen in Nepal besloot Desiree America, docent aan de Academie voor Marketing en Business Management(AMBM), een actie op touw te zetten om haar familieleden in het gebied Lamjung zo snel mogelijk te helpen. De afgelopen weken haalde ze 15.000 euro op. ‘Het zijn angstige tijden, maar Nepalezen geven nooit op.’

De AMBM-docent organiseerde een tekenworkshop en er werden spullen ingezameld om naar Nepal te sturen. Om die goederen ook daadwerkelijk in het getroffen land te krijgen, blijkt een hele klus die Anja de Heus van het academiebureau heeft overgenomen van Desiree.

‘Laat het stoppen’
‘De tweede aardbeving was verschrikkelijk. De eerste keer was ik in shock, de tweede keer werd ik bang. Ik wenste vanuit het diepst van mijn hart dat de schokken zouden stoppen’, vertelt Desiree. Haar schoonfamilie en vrienden wonen in het getroffen gebied.

Het ingezamelde geld wordt direct ingezet voor noodhulp. Zo zijn er al bouwmaterialen en noodpakketten naar de inwoners gestuurd. Met golfplaten kunnen ze hun huizen van tijdelijke daken voorzien. Geen overbodige luxe nu het regenseizoen er aankomt.

Volhouden
Desiree: ‘Het zijn angstige tijden. De Nepalezen weten niet of ze binnen moeten slapen of buiten, vanwege instortingsgevaar. De uitputting slaat toe. Het mooie is dat ze in Nepal nooit bij de pakken neer gaan zitten. Ze nemen de situatie zoals hij is en gaan verder met hun leven. Ze houden vol.’

Desiree wil nog steeds alles doen om Nepal te helpen. ‘Het zou fantastisch zijn als we vanuit Avans iets konden organiseren. Bijvoorbeeld studenten en docenten die richting Nepal gaan om het land weer op te bouwen. Dat kunnen studenten Bouwkunde zijn, maar ook studenten uit de gezondheidszorg. Dat zou heel mooi zijn. Als iemand denkt dat we dit idee verder kunnen uitwerken, neem dan vooral contact met me op.’

Punt. Of had jij nog wat?

Gerard Arink

Kom graag met je in contact. Ben besturrslid bij Bungamati Foundation Nepal. Zie www.bungamati.org Gr. Gerard Arink

2015-05-21 17:18:38

Meer lezen?