Terug naar overzicht

Good Kill: goed verhaal zonder spanning

Luchtmachtpiloot majoor Tom Egan (Ethan Hawke) bestuurt vanaf een legerbasis in Las Vegas drones boven Afghanistan. Een paar jaar na de aanslagen van 11 september 2001 is de war on terror op zijn hoogtepunt en onbemande vliegtuigen vervullen een sleutelrol.

Ondanks dat hij zich vanaf zijn comfortabele stoel in Las Vegas midden in de oorlog bevindt, is het gevaarlijkste moment van de dag de autorit naar huis. De majoor mist de spanning van een oorlog en wil graag weer plaatsnemen in een F-16. Hij krijgt daarnaast steeds grotere bezwaren tegen zijn werk. De bombardementen worden groter en de collateral damage steeds minder belangrijk.

Het verhaal achter Good Kill is goed en geeft een mooi inzicht in het leven van een dronepiloot. Maar net als de baan van de dronepiloot is de film ontzettend saai. Tot het eind toe hoop je op een moment van spanning, maar dat blijft uit. Good Kill draait vanaf 28 mei in de bioscoop.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?