Terug naar overzicht

Enthousiaste reacties op nieuwe Bossche studievereniging ConnEctus

connectus-max

De Bossche opleiding Commerciële Economie (CE) heeft sinds kort een studievereniging: ConnEctus. Eind mei werden de papieren getekend bij de notaris. SV ConnEctus is een feit, nu de leden nog.

De studievereniging heeft pas vier officiële leden, maar animo is er zeker onder de commercieel economen. ‘Docenten en studenten, iedereen is enthousiast’, vertelt bestuurslid en derdejaarsstudent Commerciële Economie Aniek Roelofs. ‘Er was nog geen studievereniging bij onze opleiding. Iedereen vindt het leuk dat die er nu is. In dat enthousiasme worden wij ook weer meegesleurd.’
connectuslogo-150
Openingsborrel
De openingsborrel staat gepland voor donderdag 18 juni. Bestuurslid Kuba Lewicki hoopt dat veel studenten zich dan aanmelden als lid. ‘En volgend studie jaar willen we een introfeest geven waar we hopen veel eerstejaars als lid binnen te trekken.’ Vanaf dan wil ConnEctus volop vlammen. Aniek: ‘Denk aan gastcolleges, blokborrels en workshops. Het draait om verbondenheid, plezier en kennis.’

Verrijking voor studie
‘Studenten zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige daarvan zijn leergierig en willen meer uit zichzelf halen’, vertelt Kuba. ‘Het is een verrijking voor jezelf als je iets kan leren wat je normaliter niet krijgt.’ Ook denken de studenten aan het aanbieden van praktische zaken zoals samenvattingen. ‘Dubbel winst want degene die de samenvatting schrijft, heeft meteen geleerd en anderen kunnen weer van de samenvatting gebruik maken.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?