Terug naar overzicht

Genomineerden Docent van het Jaar bekend, stem nu!

Marise Khemissi (AAFM), Sofie van der Vleuten (ASH), Lara de Hoogd (AOMI), Harold Tiesing (ACUE) en Ronald Venn (AOMI) zijn de vijf genomineerden voor de titel Avansdocent van het Jaar 2015. Vanaf vandaag kun je stemmen op jouw favoriete docent!

Ruim driehonderd nominaties kwamen er de afgelopen weken binnen op de Facebook-oproep van Avans. De Docent van het Jaar-verkiezing wordt georganiseerd door Avans, in samenwerking met Punt.

Weet je nog niet op wie je moet stemmen? De genomineerden stellen zichzelf aan je voor:

 

MariseKhemissi-150Marise Khemissi, Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM)

‘Wat leuk dat ik genomineerd ben. Ik had al van collega’s begrepen dat mijn naam op Facebook genoemd werd. Ik had één reactie al een cadeautje gevonden. Ik denk dat mijn studenten het heel prettig vinden dat ik bevlogen les geef. Ik geloof in wat ik doceer en ik wil ze uitdagen. Daarbij zie ik ze als gesprekspartners. Ik geef geen les als docent naar student, maar benader ze als volwassenen. Ik ben vol enthousiasme en deel graag ervaringen uit de praktijk. Als ik win dan hef ik het glas met mijn studenten. Ik vind de nominatie echt fantastisch. Ik denk dat je pas een goede docent kunt zijn met leuke studenten, dus ik zou het graag met ze vieren.’

HaroldTiesing-150Harold Tiesing, Academie voor Communicatie en User Experience (ACUE)

‘Ik ben erg verrast, maar het geeft blijk van waardering. Ik werk pas een jaar bij Avans, maar deze nominatie geeft wel aan dat mijn aanpak van lesgeven mijn studenten aanspreekt. Ik vind het belangrijk om naast studenten te gaan zitten. Naar ze te luisteren, ze proberen te begrijpen en ze te steunen. Ik ben ook graag een gastheer. Ik wil het mijn studenten naar de zin maken. Ik zet een muziekje aan tijdens het begin van de les, zorg dat het leslokaal opgeruimd is. Ik laat de sfeer in de klas behoorlijk los. Ik wil geen strakke docent zijn, maar geef wel duidelijk een grens aan. Ik ben er om mijn studenten te helpen en dat laat ik graag zien. Ik vind het een leuk gebaar dat ze me genomineerd hebben. Het voelt wel dubbel, omdat er tegelijkertijd diverse docenten om mij heen zijn waar ik veel van leer. Zij zetten mij aan het denken hoe ik het net weer iets beter kan doen.  Die docenten zijn voor mij de docenten van het jaar.’

ronaldven-150Ronald Venn, Academie voor Ondernemerschap Marketing en Innovatie (AOMI)

‘Oh cool, dit had ik echt niet verwacht. Ik had wel iets over de verkiezing gehoord van collega’s maar het is een echte verrassing. Super! Ik denk dat ik genomineerd ben omdat ik iedere student probeer te waarderen en dat uit te spreken. Misschien waarderen ze mij daarom wel. Ik ben niet iemand die het podium zoekt om in de spotlight te staan. Ik ga samen met studenten op in een zoektocht naar kennis en innovatie. Om te innoveren moet je openstaan voor elkaar. Ik ben enorm onder de indruk van deze nominatie!’

laradehoogd-150Lara de Hoogd, Academie voor Ondernemerschap Marketing en Innovatie (AOMI)

‘Heel leuk dat ik genomineerd ben! Waarom? Dat weet ik eigenlijk niet. Ik zeg altijd dat ik de pretpakketten geef bij ABC. Ik geef alle creatief-denken-vakken. Daarin krijgen studenten veel vrijheid en leuke opdrachten. Ik leer ze hoe ze met positieve vrijheid om moeten gaan. Dat betekent dat alles mag. Ze krijgen opdrachten zoals de geur van een stad ontdekken en daar een product bij bedenken of een bucketlist afwerken. Studenten vinden dat hele leuke opdrachten. De nominatie vind ik totaal niet nodig, er zijn heel veel goede docenten. Ik geef de leukere vakken. Maar misschien doe ik mezelf nu tekort. Het geeft me in ieder geval veel vertrouwen. En het is een klassieke wedstrijd Nederland – Duitsland tussen mij en (de Duitse, red.) Ronald.’
sofievandervleuten-150Sofie van der Vleuten, Academie voor Sociale Studies Den Bosch (ASH)

‘Ik hoorde al wel van een collega dat mijn naam werd genoemd, maar ik ben ontzettend verrast! Ik vind het heel leuk dat ik genomineerd ben. Mooi dat studenten je waarderen en de moeite nemen om je te nomineren. Dat stemt tevreden. Ik denk dat ik genomineerd ben omdat ik een enthousiaste en creatieve docent ben. Als iedereen is ingekakt, zet ik toch iedereen weer op scherp. Waarom ik de docent van het jaar zou zijn? Omdat ik veel liefde en passie heb voor het vak!’

Je kunt vanaf nu via Facebook stemmen op jouw favoriete docent. Stemmen kan tot en met vrijdag 19 juni 17.00 uur. De winnaar krijgt de eervolle titel Avansdocent van het Jaar 2015!

stemmen

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?