Terug naar overzicht

Performance Art tijdens Kunstnacht Den Bosch

Tijdens De Kunstnacht op 26 september in Den Bosch zal performance platform Experience weer van zich laten horen. Dit maal zijn ze te vinden in museum Slager, waar ze in verschillende zalen optreden.

Tijdens De Kunstnacht zetten culturele instellingen hun deuren open om bezoekers kunst en cultuur te laten ervaren. Via een speciale route komen bezoekers op verschillende plekken terecht. Lars Reen is mede-oprichter van Experience en oud-student bij de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St.Joost: ‘We willen altijd een nieuwe wereld creëren met onze performance art.’

Bijzondere mix
Museum Slager heeft een bijzondere band met de AKV|St.Joost. Ze waren betrokken met de voorloper van de kunstacademie, die toen nog ‘Koninklijke School’ heette. Lars: ‘Bij de Kunstnacht kun je hier een bijzondere mix zien van traditionele schilderkunst en hedendaagse performance art. Wij treden op in verschillende zalen.’

Bezoekers hoeven volgens de kunstenaar niet een hele show te kijken. ‘Het mooie is juist dat je een klein gedeelte meepikt en vervolgens naar de volgende zaal gaat. Zo zie je van alles wat.’

Platform
Experience is een initiatief van Lars Reen en Imke Zeinstra. Zij studeerden deze zomer af aan AKV|St.Joost. Met Experience willen ze performance art op de kaart zetten. Lars: ‘Het is een goede manier om mensen kennis te laten maken met deze vorm van kunst, we kunnen netwerken en nieuwe mensen bij Experience betrekken en artiesten kunnen hun acts oefenen.

Het hele programma van De Kunstnacht Den Bosch vind je hier.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?