Terug naar overzicht

Student springt in Bossche gracht voor strijd tegen kanker

 

swimtofightcancer-max

Anneke Baks, vierdejaarsstudent Cultureel Maatschappelijke Vorming, springt zondag in het koude Bossche stadswater voor Swim to Fight Cancer. Ze is een van de honderden mensen die zwemt om geld in te zamelen voor meer kankeronderzoek.

Swimtofightcanceranneke2.1 kilometer zwemt Anneke door de Bossche binnenstad. Bij haar moeder werd een paar jaar geleden borstkanker geconstateerd. ‘Een heftige tijd met veel emoties.’ Haar moeder is genezen en staat zondag gelukkig langs de kant om Anneke aan te moedigen. ‘Ik heb de behoefte om me in te zetten. Voor degenen die nog strijden tegen kanker, degenen die de strijd verloren hebben maar ook voor degenen die de strijd gewonnen hebben.’

‘Geen wedstrijd’
Als training zwom ze in het binnenbad maar afgelopen zomer ook in de Middellandse Zee en de IJzeren Man in Vught. Maar het gaat Anneke er niet om de beste tijd neer te zetten. ‘Het is geen wedstrijd. Op en langs de route gebeurt zoveel. Het wordt een leuke dag en een bijzondere ervaring.’


Donaties welkom

Anneke heeft inmiddels ruim 650 euro opgehaald. Donaties zijn nog welkom via haar donatiepagina. Ook  vierdejaarsstudent Technische Bedrijfskunde in Tilburg Job Bröcker zwemt zondag mee met Swim to Fight Cancer. Hij heeft inmiddels 370 euro opgehaald.

swimtofightcancerdenboschroute-max

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?