Terug naar overzicht

AMR-verkiezingen: op deze studenten kun je stemmen

Er is een vacature voor een student in de Avans Medezeggenschapsraad (AMR) en jij bepaalt wie er plaatsneemt in het Avanspluche. De studenten stellen zich kort aan je voor. Stemmen kan via verkiezingen.avans.nl op 19 en 20 oktober. 

 

JanevanOort150pxAMRJane van Oort
Integrale Veiligheid, Den Bosch

‘Niet lullen maar doen, zou mijn motto kunnen zijn. Het klinkt wat lomp, maar de intentie is: Ben je het ergens niet mee eens, of gaat het niet zoals je wilt; werk er aan en doe er wat voor! Dat wil ik doen door me verkiesbaar te stellen voor de medezeggenschapsraad, en zo mijn (kritische) mening ook daadwerkelijk ergens terecht laten komen. Meewerken aan het optimaliseren van goed onderwijs en mezelf inzetten voor de knelpunten waar jij als student mee zit.’

StanvandeSanden150pxAMRStan van de Sanden
Tweedejaarsstudent Integrale Veiligheid, Breda

‘Avans Hogeschool moet altijd kritisch naar zichzelf kijken en daarbij is de visie van studenten hard nodig. Nu ik tweedejaarsstudent ben, begrijp ik de processen van Avans en wat een student nodig heeft. Ik wil me onder andere sterk maken voor de herkansingsweek. Ik ben namelijk van mening dat door de herkansingsweek in dezelfde periode te houden als de tentamens, het slagingspercentage zal stijgen door de afname van stress. Ik geloof in samenwerking en stel mijn e-mail (ssanden@avans.nl) dan ook graag open om ook jouw stem in de AMR kenbaar te maken!’

LariceSchuurbiers150pxAMRLarice Schuurbiers
Eerstejaarsstudent Vormgeving, Breda

‘Ik wil de stem van de AKV| St.Joost studenten laten horen in de AMR. Onderwerpen zoals duurzaamheid en humaniteit liggen nauw aan mijn hart. Het liefst zou ik mezelf willen inzetten voor de maatschappij en wat wij als student kunnen betekenen voor de medemens.‘

Dylanvandewal150pxAMRDylan van de Wal
Tweedejaarsstudent Illustratie, Den Bosch

‘De reden dat ik mij bij de medezeggenschapsraad wil voegen, is omdat ik een zekere verantwoordelijkheid wil afdragen naar niet alleen mijn school, opleiding en collegae, maar ook naar mijzelf. Ik ben benieuwd naar hoe bepaalde zaken, zoals begrotingen, uitgaven en regelingen, worden georganiseerd en invloed hebben op de student. Ik zie zeker het belang ervan in dat een student mee kan beslissen over wat een goede en zinvolle opleiding inhoudt; ik ben immers een denkend en werkend individu, net als de rest. Maar wat ik ook belangrijk vind, is dat student en inzichten krijgen in hoe bepaalde dingen worden geregeld. Ik wil graag een vraagbaak zijn en hen kunnen informeren en zelfs geruststellen, een verantwoordelijkheid die ik al te graag aan ga.’

LarsVolleberg150pxAMRLars Volleberg
Eerstejaarsstudent Bedrijfskunde MER, Den Bosch

‘Ik wil me graag kandidaat stellen voor de medezeggenschapsraad omdat ik denk dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan onze leeromgeving. Dit wil ik doen door aan mijn medestudenten te vragen wat zij van de opleiding vinden en wat er volgens hen beter kan.  Zo hoop ik een directe schakel te kunnen worden tussen de studenten en de AMR, om op die manier maatwerk te leveren.’

JessicaOudeWeenink150pxAMRJessica Oude Weernink
Eerstejaarsstudent Fysiotherapie, Breda

‘Het afgelopen jaar heb ik een bestuursjaar gedaan bij de studentensportraad van Tilburg. Hierdoor heb ik gemerkt dat studenten snel vergeten worden bij het maken van beleid. Daar wil ik verandering in brengen! De belangrijkste onderwerpen waar ik mij op wil focussen zijn de aankomende verbouwing van Xplora Hogeschoollaan en prullenbakken in de klaslokalen. Daarnaast wil ik graag de Fysiotherapiestudenten vertegenwoordigen in de AMR, omdat er nu nog geen studenten van deze opleiding in de AMR zitten. Kortom, studeer je aan de Hogeschoollaan, ben je student Fysiotherapie of lijk ik gewoon de beste keuze? Stem dan op mij.’ 

liapogosian150pxAMRLia Pogosian
Vierdejaarsstudent HBO-rechten, Den Bosch

‘Als voorzitster van de medezeggenschapsraad bij de Juridische Hogeschool Avans-Fontys, peermentor, promostudent en student-lid van het College van Beroep voor de Examens (COBEX), heb ik al veel ervaring kunnen opdoen in het behartigen van de belangen van anderen. De kennis en vaardigheden die ik door de jaren heen heb opgedaan, maken mij een geschikte kandidaat voor de AMR. Ik ben gedreven, assertief en zet mezelf graag in voor beter onderwijs. Als lid van de AMR wil ik zowel de stem van mijn medestudenten als mijn eigen stem laten horen. Dus stem op mij!’

martinnaafs150pxAMRMartin Naafs
Derdejaarsstudent Bedrijfskunde MER, Breda

‘Als de studentenfractie van de medezeggenschapsraad de stem van de student vertegenwoordigt, moet er goed geluisterd worden naar de studenten. Persoonlijk contact is dus essentieel, maar is er op dit moment onvoldoende. Daar wil ik verandering in brengen door in gesprek te gaan met studenten, verenigingen, commissies en andere partijen voor en door studenten. De afgelopen jaren heb ik veel ervaring, kennis en contacten opgedaan in verschillende verenigingen en commissies. Hiermee denk ik een goede bijdrage te kunnen leveren aan de medezeggenschapsraad. De betrokkenheid van de studenten staat daarbij centraal. Betrokkenheid bij het onderwijs, bij het beleid en tussen studenten onderling. Maak het verschil en stem op mij!’

Finn de Barbanson,
Student Communicatie in Breda

heeft zich teruggetrokken voor de verkiezingen

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?