Terug naar overzicht

SPH-student in actie voor Spieren voor Spieren

spierenvoorspierenromy-max3Avansstudent Romy van den Oever probeert tijdens de Wintertijd Challenge zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar spierziekten. Op het moment dat de wintertijd ingaat sprint ze één uur lang voor het goede doel.

Bij het neefje van de student Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Den Bosch is onlangs de spierziekte Duchenne geconstateerd. Een spierziekte waarbij al je spierkracht afneemt. ‘Omdat je longen en hart ook spieren zijn, worden deze ook uitgeschakeld’, vertelt de student. ‘Dit maakt dat Duchenne al in een vroeg stadium dodelijk is. De levensverwachting van patiënten is dertig jaar.’

spierenvoorspierenromyGeen medicijn
Er is nog geen specifiek medicijn beschikbaar voor de spierziekte. ‘Het is belangrijk dat er zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld is voor onderzoek naar eventuele medicijnen tegen deze ziekte. Al is het maar om de pijn van deze mensen te verzachten.’

Wintertijd Challenge
In de nacht van 24 op 25 oktober vindt door heel Nederland de Wintertijd Challenge plaats. Gedurende één uur en één seconde wordt er geld ingezameld voor de stichting Spieren voor Spieren. ‘Doordat de klok teruggaat, is dit het enige moment in het jaar dat je tijd kan winnen. Tijd winnen om behandeling en genezing van spierziekte bij kinderen te realiseren.’

Romy gaat samen met haar neefje de uitdaging aan. ‘Samen gaan wij in Uden meedoen aan de sponsorloop. Sam gaat in zijn elektrische rolstoel rondjes rijden en ik ga proberen hem voorbij te sprinten gedurende dit uur.’

‘Spieren inzetten voor anderen’
‘Het mooiste van alles vind ik dat, ondanks dat Sam zelf weinig spierkracht heeft, hij zich nog steeds inzet voor anderen. Zouden wij onze spieren ook niet meer moeten gaan gebruiken voor anderen?’

Doneren kan via de actiepagina van Sam of Romy.

Punt. Of had jij nog wat?

Sylvia

Mooie actie! Goed bezig.

2015-10-20 09:23:32

Meer lezen?