Terug naar overzicht

9 Avansstudenten in Parijs: ‘Ik denk niet aan teruggaan’

Er zijn op dit moment negen Avansstudenten in Parijs voor een stage of uitwisseling. Drie van hen wonen in de wijk waar de aanslagen vrijdag plaatsvonden. Onder wie student Small Business & Retail Management Nino van Herpen. ‘Ik denk niet aan teruggaan.’

ninovanherpenNiemand van de huidige Avansstudenten raakte gewond. De Bossche SBRM-student Nino van Herpen is in de Franse hoofdstad voor een uitwisselingsproject. Op vrijdagavond is hij normaal gesproken altijd op stap en ook deze vrijdag was hij eigenlijk van plan om uit te gaan. ‘Een van de jongens in onze groep heeft een bar in Parijs. Daar wilden we naar toe, maar die jongen hield de boot af. Toen zijn we maar naar huis gegaan’, vertelt hij in het Brabants Dagblad. ‘Achteraf blijkt dat die bar op 80 meter van het café zit waar vrijdagavond een van de aanslagen was.’

‘Ik denk niet aan teruggaan’
Tot januari zit Nino nog in Parijs. ‘Parijs zal de komende weken anders aanvoelen. Maar ik denk niet aan teruggaan. Mijn vriendin en mijn ouders vroegen er ook al naar. Dat zou toegeven aan de angst zijn.’ Van de negen Avansstudenten is niemand gewond geraakt, ook komt er voor zover nu bekend niemand terug.

vlaghalfstok_max

Dialoog voeren
Bestuursvoorzitter Paul Rüpp stond afgelopen zaterdag tijdens de aftrap van het Avans Open Huis in Breda stil bij de gebeurtenissen in Parijs. ‘Ik veroordeel de aanslagen sterk. We moeten de dialoog blijven voeren. Dat is ook een taak van ons als hogeschool. In gesprek blijven met elkaar.’ Ook tijdens het onderdeel Avans Wereld Draait Door werd uitgebreid gesproken over de aanslagen en hoe je daar als docent en student mee om moet gaan.

parijsminuutstilte

Minuut stilte
Bij een aantal Avansgebouwen hangt de vlag vandaag halfstok. Ook wordt er opgeroepen om 12.00 uur samen met de rest van Europa een minuut stil te zijn.


Poster
Avansmedewerker Mirjam Winkelmolen roept iedereen op een poster op zijn raam te hangen en de boodschap te delen op sociale media.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?