Terug naar overzicht

Bestuurlijk actieve Avansstudent heeft nu ook recht op beurs

studentenfeestanimoso-maxBestuursleden van studie- of studentenverenigingen en andere bestuurlijk actieve Avansstudenten hebben geluk; er ligt een bestuursbeurs van 300 euro per maand op ze te wachten.

De bestuursbeurs kan per vereniging per studiejaar oplopen tot maximaal 7.200 euro. Niet iedereen krijgt zomaar een beurs. Daarvoor moet je aan diverse voorwaarden voldoen. Een van de belangrijkste: je vereniging moet zich inzetten voor Avans. Denk aan het organiseren van een introkamp of gastcolleges. De activiteiten stel je vast in een doelstellingen en activiteitenplan. Ook moet je als bestuurslid per 1 september 2015 geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel.

Huidige regeling niet goed
‘Het past bij de ambitie van Avans om bestuurlijke activiteiten te stimuleren’, schrijft het College van Bestuur van Avans. ‘De beperkte ondersteuning in de huidige regelingen doet daar onvoldoende recht aan. Daarnaast geldt dat collega-instellingen in Brabant zoals Fontys, Universiteit Tilburg en TU Eindhoven reeds langere tijd beduidend meer doen voor bestuurlijk actieve studenten. Zij stimuleren hun studenten om tijdens hun studie bestuurlijk actief te zijn door bestuursbeurzen toe te kennen.’

Studenten stimuleren
De bestuursbeurs moet studenten stimuleren om zich in te zetten voor een vereniging. ‘Studenten doen extra vaardigheden op die na de studie goed van pas komen. Denk aan organisatorische vaardigheden, spreken in het openbaar, netwerken, maken van beleid of het beheer van financiën’, vertelt Leontine Thelissen van Avans-studentenvoorzieningen. ‘Daarnaast is het sociale aspect ook belangrijk. Je bevordert vriendschappen, saamhorigheid en zorgt dat studenten elkaar helpen met de studie.’

Samen feesten organiseren
Ook hoopt ze dat verschillende verenigingen binnen Avans meer met elkaar gaan samenwerken. ‘Denk aan gezamenlijke feesten, sportactiviteiten of lezingen organiseren. Voor Avans zijn deze studenten tijdens en na de studie een ambassadeur voor de hogeschool.’

Meer info over de voorwaarden en hoe je de beurs aan kunt vragen is te vinden op iAvans (intranet).

Punt. Of had jij nog wat?

Robin

Zijn studentenverenigingen geen verleden tijd? http://www.bnr.nl/opinie/ben-van-der-burg/529494-1508/column-ben-van-der-burg-kotsend-naar-leiderschap-is-voorbij

2015-11-27 12:18:30

Eindelijk

Dit is nu echt een goed verbetering van de Avans, waar deze al jarenlang achterliep op de Universiteit en de Fontys is het nu dan toch geregeld. Het heeft zich allang bewezen dat een bestuursjaar voordelen met zich meebrengt!

2015-11-26 15:47:26

Meer lezen?