Dwangsom voor student die 800 torrents verspreidde

  Foto:Flickr/Nicolas Raymond https://flic.kr/p/ceXNc3
  Een 20-jarige student die 800 torrents verspreidde, moet een dwangsom betalen als hij copyright blijft schenden. Dat oordeelt de rechtbank in Breda.

  De student heeft ongeveer 800 torrents van films en series zoals Jurassic World, The Avengers, The Walking Dead en The Big Bang Theory geüpload, dat meldt Bright.nl. Hij deed dit via KickAssTorrents, de populairste torrentsite van Nederland. Als hij toch doorgaat met het aanbieden van torrents, moet hij een dwangsom van 2.000 euro per dag betalen.

  Schadevergoeding
  Stichting Brein (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) begon een proces tegen de 20-jarige die de juridische kosten van de stichting moet vergoeden. Daarnaast moet hij een schadevergoeding betalen.

  Meer artikelen over

           

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties.