Terug naar overzicht

Omgekomen Marie Lausch herdacht door mede-studenten

Op de Grote Markt in Breda zijn maandagavond de aanslagen in Parijs herdacht. Daarbij was speciale aandacht voor oud-Avansstudent Marie Lausch die vrijdagavond omkwam bij de aanslag in concertzaal Bataclan.

Op de Grote Markt in Breda kwamen diverse studenten en oud-studenten van de Avans School of International Studies (ASIS) samen om de Française te herdenken. Ook veel Fransen kwamen naar de herdenking. Ze staken kaarsjes aan en na afloop zongen ze gezamenlijk de Marseillaise.

‘Een jonge vrouw vol plannen’
Burgemeester van Breda Paul Depla refereerde tijdens de herdenkingsbijeenkomst ook aan de omgekomen student. ‘Het verdriet komt heel dichtbij als je hoort dat een oud-inwoonster van onze stad is omgekomen’, aldus de burgemeester. ‘Een jonge vrouw vol plannen, ideeën en idealen.’

MarieLausch-max

Verbijstering tijdens studiereis
Een groot deel van studentenvereniging S.U. Tipcy was op het moment van de aanslagen op studiereis in Krakau. Iedereen was verbijsterd door het nieuws, vertelt voorzitter Lennart Dreves. ‘Het nieuws raakt ons allemaal en vooral de Franse studenten. Het is ons kent ons bij ASIS. Marie was een actieve student, dus veel mensen kenden haar. Als je dit hoort voel je je machteloos, je kunt er weinig aan doen behalve een luisterend oor bieden.’

Herdenken in stilte
De aandacht voor Marie is groot. Haar medestudenten reageren liever niet in de media. ‘Op dit moment herdenken wij haar het liefst in stilte’, aldus Lennart. Op Facebook is er een herdenkingspagina aangemaakt voor Marie.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?