Terug naar overzicht

Petitie tegen overvolle bussen in Brabant

bus-maxDe bussen naar Avans zitten overvol. Zo ook buslijnen 300 en 301 vanuit Tilburg naar Waalwijk en Den Bosch. Waalwijkenaar Niels Aussems was de overvolle bussen zat en startte een petitie die ruim vierhonderd keer is ondertekend.

Aussums is het zat om overvolle bussen aan zich voorbij te zien gaan. Hij wil daarom graag extra lange bussen op die lijn. ‘Er zijn momenten dat mensen buiten staan te koukleumen omdat de overvolle bussen voorbij rijden’, aldus de initiatiefnemer van de petitie tegen Omroep Brabant.

‘Extra piek’
De petitie is maandagochtend overhandigd aan Arriva. De vervoerder ziet ook dat het erg druk is in de Brabantse bussen. ‘We merken dat er een extra piek is ten opzichte van vorige jaren, wellicht omdat de basisbeurs is afgeschaft en studenten daardoor langer thuis blijven wonen’, aldus een woordvoerder tegen Omroep Brabant. Toch zet Arriva liever geen extra lange bussen in maar ziet ze heil in extra bussen tussen 7 en 8 uur ’s ochtends.

Aanpassing dienstregeling
In december 2014 heeft Arriva het busvervoer in Brabant overgenomen van concurrent Veolia. De vervoerder heeft de dienstregeling naar Avans al diverse keren aangepast maar het blijft wisselend erg druk in de bus.

Hoe druk is het bij jou in de bus? Laat het weten via de poll.

Punt. Of had jij nog wat?

T

Top actie. Die ene bus in het uur is echt niet voldoende. Heb al een paar keer meegemaakt dat ik gewoon mijn auto heb moeten pakken anders kwam ik te laat voor mijn toets, omdat de chauffeur door reed! Arriva doe er iets aan!

2015-11-03 07:50:29

Meer lezen?