Terug naar overzicht

The Program: over de absurditeit van topsport

 

theprogram-max
Weet je nog dat we allemaal geloofden in de fantastische wielerprestaties van Lance Armstrong? ‘I’ve never tested positive for performance-enhancing drugs’, was het veelgehoorde evangelie van de wielrenner. De speelfilm The Program beschrijft de reis van Armstrong (Ben Foster) van een kleine, eerlijke wielrenner tot de dopingzondaar die zeven keer de tour won. 

De held die kanker overwon, de baas in het peloton, maar ook de man die iedereen die hem buiten het peloton om niet zinde het zwijgen oplegde. Alle versies van Armstrong komen in de film voorbij.  Sportjournalist David Walsh (Chris O’Dowdis een van de weinige die Armstrong niet vertrouwt en hem verdenkt van dopinggebruik.

Absurditeit van topsport
The Program is gebaseerd op het boek Seven Deadly Sins van de echte David Walsh. Het brengt weinig nieuws voor de wielerliefhebber, maar laat op buitengewone wijze de absurditeit van topsport zien.

De bizarre strijd van Armstrong en zijn team om uit de handen van de dopingautoriteiten te blijven. Met acteurs die bijna niet meer van hun echte versie te onderscheiden zijn. Een mooie film over de wielrenner die te groot was om te vallen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?