Terug naar overzicht

Avansmedewerker met epilepsie zoekt carpoolbuddy

Door epilepsie mag Cora Arts-Hendriks een jaar lang niet autorijden. De medewerker van het academiebureau van de Academie voor Marketing en International Business in Den Bosch is daarom op zoek naar een carpoolbuddy tussen Volkel/Uden en Den Bosch.  

Pasfoto Cora Arts-HendriksDe laatste epileptische aanval kreeg Cora in september. ‘Ik herinner me nog dat ik me ’s ochtends klaar aan het maken was voor m’n werk. Het volgende dat ik nog weet is dat ik wakker werd in een plas bloed.’

Jaar lang geen auto
Cora viel op de harde badkamervloer en had een gat in haar hoofd. De wond werd gedicht, maar door de aanval mag ze een jaar lang niet meer autorijden. Het openbaar vervoer is wel een optie, maar erg omslachtig naar haar huis. Vooral ’s avonds is het lastig. ‘Dan moet ik m’n kinderen ophalen op het kinderdagverblijf. Alles moet dan goed gaan of ik ben te laat.’

Impact op je leven
‘Je staat er niet bij stil wat dit betekent voor je leven. Ik ben m’n hele leven gewend geweest aan vrijheid. Dan zegt er ineens iemand tegen je dat je niet meer mag autorijden. Ook m’n kind in bad doen of de trap optillen, het mag allemaal niet meer.’

Voor maandag en donderdag zoekt Cora iemand om mee te rijden tussen Volkel/Uden en Den Bosch. Incidentele carpoolbuddies heeft de medewerker wel, maar ze hoopt op iemand met wie ze vaker mee kan rijden.

Kosten delen
‘Er werken zoveel mensen bij Avans. Ik hoop dat er iemand is die me kan helpen.’ De vertrektijd is flexibel en Cora wil ook de kosten delen. Reacties kunnen naar cjhhendriks@gmail.com.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?