Terug naar overzicht

Jesca Heijker is Avansstudent van het Jaar 2015

jescaheijkerstudentvanhetjaar-max

Vierdejaarsstudent Human Resource Management (HRM) in Breda Jesca Heijker is de eerste Student van het Jaar geworden. Door een vakjury bestaande uit Diederik Zijderveld, lid van het College van Bestuur, en Avansdocent van het jaar Sofie van der Vleuten is zij uit vijf genomineerden gekozen.

Jesca werd door haar docent Marise Khemissi en door vriendin en klasgenoot Ellen de Haas genomineerd voor de nieuwe eretitel van Punt. Niet alleen vanwege het nieuw leven inblazen bij de voorheen ‘slapende’ studievereniging Merlijn, maar ook door de opleiding HRM meer op de kaart te zetten binnen de Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM).

Overdonderd
Op donderdagochtend is de student overvallen door een aantal studenten en docenten van AAFM. Jesca: ‘Ik ben helemaal overdonderd. Wat super is dit. Ik was al heel erg verrast door de nominatie. Toen ik mijn medekandidaten zag, had ik nooit verwacht dat ik daar aan kon tippen. Ik vind het heel leuk.’

Jesca Heijker student van het jaar max

Het juryrapport
Diederik Zijderveld en Sofie van der Vleuten schrijven in het juryrapport: ‘We zijn onder de indruk van wat Jesca, naast haar studie, binnen de studievereniging en binnen de opleiding aan initiatieven heeft ondernomen. Ze is daarmee voor ons een heel mooi voorbeeld van een student die, samen met docenten en medestudenten, het maximale uit zichzelf haalt.’

‘Mooi hoe ze een ‘slapende’ studievereniging nieuw leven heeft ingeblazen en mooi hoe ze, op eigen initiatief, enige onvrede over het eerstejaarsprogramma HRM heeft omgezet in het aantrekkelijker maken van dit programma. En dat allemaal in een periode die vanwege medische redenen niet makkelijk voor haar was.’

Super trots
AAFM is trots op Jesca. René Theunis, lid van het managementteam, spreekt de Student van het Jaar toe: ‘We zijn supertrots. Je fanatisme voor studievereniging Merlijn straalt er vanaf en je hebt je hard gemaakt voor jou en je medestudenten. Proficiat!’ Docent Marise Khemissi voegt daar nog aan toe: ‘Je speelt een belangrijke rol binnen Avans. Jij bent dé Student van het Jaar.’

Andere genomineerden
Diederik Zijderveld en Sofie van der Vleuten hebben ook nog mooie woorden voor de vier andere kandidaten. ‘De unanieme uitverkiezing van Jesca betekent niet dat we de prestaties van de andere vier genomineerden niet op waarde schatten. Voor ons zijn het alle vijf studenten waar we als hogeschool bijzonder trots op mogen zijn!’

‘Ze laten allemaal de ambitie zien om niet met een minimaal resultaat tevreden te zijn en ze tonen zich alle vijf verantwoordelijk voor meer dan alleen hun eigen opleiding. Daarmee zijn ze exponenten van ons ideaal dat onderwijs iets is wat door docenten en studenten samen gemaakt wordt, in co-creatie dus.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?