Terug naar overzicht

Kanshebber Student van het Jaar: Jessica van Hoogstraten

Ze staat niet graag op de voorgrond maar is er altijd om haar medestudenten te ondersteunen. Jessica van Hoogstraten, vierdejaarsstudent Bedrijfseconomie in Den Bosch, is een van de vijf studenten die kans maakt op de titel Student van het Jaar.

‘Ik dacht meteen aan Jessica toen ik over de verkiezing hoorde’, aldus docent Vincent Rutte. ‘En toen ik mijn idee vervolgens voorlegde aan een collega werd het meteen bevestigd. Jessica is een voorbeeldstudent!’

Hoewel de toekomstig bedrijfseconome volgens hem niet nadrukkelijk aanwezig is, neemt ze haar klasgenoten steevast op sleeptouw. ‘Bovendien zijn haar eigen resultaten altijd goed. In het begin van dit schooljaar kreeg ze een groot persoonlijk verlies te verwerken maar Jessica bleef professioneel. Haar resultaten hebben hier niet onder geleden. Dat vind ik heel knap.’

JessicavHoogstraten-max

Zeldzame uitzondering
Ook afstudeerpartner Eline Rooijendijk vindt de keuze om Jessica aan te dragen voor de verkiezing een goede. ‘Jessica kijkt altijd naar wat iemand nodig heeft.’ Een voorbeeld? ‘In het eerste jaar merkte ze op dat veel klasgenoten moeite hadden met wiskunde. Omdat het haar goed afging, besloot ze een bijles te organiseren’, aldus docent Rutte. ‘Jessica reserveerde zelf een lokaal en kwam op haar vrije vrijdag naar Den Bosch om haar medestudenten te helpen.’

En dat is slechts een van de vele anekdotes die het behulpzame karakter van Jessica onderstrepen. Eline: ‘Jessica is één en al betrokkenheid. Helpen met huiswerk, ideeën aandragen voor opdrachten of het uitleggen van de lesstof, niets is haar teveel. Op onze opleiding is het vaak ieder voor zich, maar Jessica is hier een zeldzame uitzondering op. Ze zou de titel Student van het Jaar zeker verdienen!’

Verkiezing Student van het Jaar
Punt organiseert dit jaar voor het eerst de verkiezing van de Student van het Jaar. Studenten, medewerkers, docenten en directies konden mensen aandragen voor deze eretitel. Uit alle binnengekomen nominaties worden vijf studenten voorgedragen aan de jury.

Punt. Of had jij nog wat?

Wilhelmien de Kruif

Ik vind dat Jessica van Hoogstraten Student van het jaar zou kunnen zijn. Na het verlies van haar moeder is ze een grote steun voor haar vader en zusje. Ze doet haar best zodat haar moeder trots zou zijn als ze er nog was. Super knap nichtje.

2015-12-10 23:34:26

Meer lezen?