Terug naar overzicht

Kanshebber Student van het Jaar: Martin Boosfeld

Hij is kritisch, enthousiast en treedt buiten de gebaande paden door telkens weer over de grens te kijken. Martin Boosfeld, vierdejaarsstudent Integrale Veiligheid in Den Bosch, is een van de vijf studenten die kans maakt op de titel Student van het Jaar.

Maar liefst vijf docenten ondertekenden de nominatie van Martin, onder wie Remco Hammer. ‘Martin neemt niets voor waar aan. Dat is voor ons als docenten niet altijd makkelijk maar wel heel goed want zo houdt hij ons scherp. Door telkens vragen te stellen, leert hij bovendien andere studenten wat een kritische houding is.’ Volgens Hammer steekt zijn student veel energie in zelfontwikkeling. ‘En dat doet hij permanent in een internationale context.’

MartinBoosfeld2-max

Zo liep Martin vorig schooljaar stage in Zuid-Afrika én maakte hij een beroepsproduct in Duitsland. En dat is voor een student Integrale Veiligheid makkelijker gezegd dan gedaan. Hammer: ‘In ons vakgebied is het moeilijk een buitenlandse stage te vinden. Elk land heeft namelijk hele specifieke regels als het op veiligheid aankomt. Maar Martin heeft eigenhandig via onze collega’s bij International Business & Languages een plek geregeld bij een beveiligingsorganisatie. Het advies dat hij tijdens zijn stage aan het bedrijf gaf, is inmiddels geïmplementeerd.’

Perfectionistisch
Martin, van Duitse komaf, heeft het volgens zijn docent nog weleens moeilijk met het Nederlandse onderwijs. Hammer: ‘In Duitsland is het onderwijs wat strakker georganiseerd terwijl hier de opdrachten vaak vaag en ongedefinieerd zijn. Dat vindt hij lastig maar toch weet hij telkens het maximale eruit te halen. Hij worstelt maar komt altijd bovendrijven. In een andere culturele en organisatorische context kan hij zich elke keer met de besten meten. En het moet perfect zijn. Haalt hij een 8,5? Dan past hij zijn werk aan totdat hij een 9 kan bijschrijven. Hij is een zelfbewuste student die de regie voert over zijn eigen professionele ontwikkeling.’

Inmiddels helpt Martin ook bij een onderzoek van het Expertisecentrum Veiligheid, buiten zijn studie om. ‘Voor zijn afstuderen wil hij een explorerend onderzoek gaan doen. Dat raden we studenten meestal af omdat dat heel moeilijk is, maar Martin treedt altijd buiten de gebaande paden’, aldus Hammer. ‘Bij hem denken we: Doe maar, dat levert zeer waarschijnlijk een heel goed rapport op.’

Verkiezing student van het jaar 
Punt organiseert dit jaar voor het eerst de verkiezing van de Student van het Jaar. Studenten, medewerkers, docenten en directies konden mensen aandragen voor deze eretitel. Uit alle binnengekomen nominaties worden vijf studenten voorgedragen aan de jury.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?