Terug naar overzicht

Kanshebber Student van het Jaar: Rick Bastiaanssen

Eén van de vijf kanshebbers op de titel Student van het Jaar is Rick Bastiaanssen, in juli afgestudeerd aan de opleiding Human Resource Management (HRM) in Breda. Hij wordt door zijn docenten geroemd om zijn betrokkenheid en professionele houding.

Rick, ook bekend als columnist voor Punt, zorgde deze zomer voor een spetterend einde van zijn opleiding: hij studeerde af met een tien. Hij deed daarvoor onderzoek naar zelforganiserende teams bij de Diensteenheid Personeel en Organisatie van Avans. ‘Ik geef nu 7,5 jaar les bij Avans, maar dat heb ik nog niet eerder meegemaakt’, zegt Marieke Glasbergen, docent bij HRM. ‘Normaal studeren studenten bij onze opleiding af in duo’s, maar hij heeft het alleen gedaan. Hij heeft er veel tijd ingestoken en werk verricht voor twee.’

Foto:Beeldveld/Wilfried Scholtes

Zijn laatste jaar bij Avans volgde de inmiddels oud-student een doorstroomminor aan de Universiteit van Tilburg. Daar doet hij nu de master Organization Studies.

Positief kritisch
Docent Michiel Adriaansen kent Rick al vanaf zijn eerste studiejaar. ‘In de collegebanken viel hij op. Hij was bezig met de stof, stelde er vragen over. Hij kwam al volwassen over.’ Beide docenten vinden de oud-student kritisch. ‘Positief kritisch’, zegt Adriaansen. ‘Hij ziet kansen, wil dingen beter maken en problemen oplossen.’

Glasbergen ziet die houding ook nu nog terug. Acht uur per week werkt hij bij de opleiding HRM, waar hij promotie op onder andere open dagen regelt. ‘Hij heeft binnen de promoteams captains aangesteld, die studenten onder zich hebben. Hij kijkt wat er goed en minder goed gaat en geeft de studenten feedback. Wij als docenten hoeven bijna niks meer te doen voor de open dag. We worden als dat nodig is gevraagd om een bijdrage te leveren.’

Duurzaam
Adriaansen noemt ook Ricks inzet bij de Avans Medezeggenschapsraad. Daar hield hij zich onder andere bezig met duurzaam hoger onderwijs. ‘We kregen met elkaar te maken omdat ik namens de vier opleidingen van de Academie voor Algemeen en Financieel Management bezig was met AISHE, waarmee de mate van duurzaamheid wordt gemeten. Rick pakt zo’n onderwerp op en gaat zelf naar de academies toe.’

‘Elk team zit te wachten op iemand als Rick’, zegt Glasbergen. ‘Zeker als hij zijn master heeft afgerond en werkervaring heeft opgedaan. Maar hij zou ook nu al een volwaardige collega zijn.’

Verkiezing student van het jaar 
Punt organiseert dit jaar voor het eerst de verkiezing van de Student van het Jaar. Studenten, medewerkers, docenten en directies konden mensen aandragen voor deze eretitel. Uit alle binnengekomen nominaties worden vijf studenten voorgedragen aan de jury.

Punt. Of had jij nog wat?

Sjuul Nelissen

@frank Gaat om de student van het kalenderjaar 2015. Zijn ook huidige studenten genomineerd.

2015-12-10 16:17:53

Kritisch student 2

Deze nominatie doet me denken aan "wij van Wc-eend adviseren (nomineren) Wc-eend."

2015-12-10 15:15:53

frank

Mooi dat er zo iets van de grond komt. Wel jammer dat er een oudstudent genomineerd wordt. Dit zou niet moeten kunnen. Dat haalt de stimulans vaak al weer weg bij anderen. Dat ruikt toch alweer naar doorgestoken kaart. Jammer!!

2015-12-10 14:22:08

Michael

Om iemand af te rekenen op 1 column vind ik een beetje flauw. Ik ken Rick als een zeer gemotiveerde student en ook buiten schooltijd is het prima vertoeven met hem. Terechte nominatie.

2015-12-10 11:35:06

Luuk van Erve

Ik heb twee jaar een intensieve samenwerking gehad met Rick in een commissie in de AMR met betrekking tot digitalisering. Rick heeft ontzettend veel ambitie, doorzettingsvermogen en een sterk karakter. Dé ingrediënten voor beste student van het jaar.

2015-12-10 11:25:39

Kritische student

Rick is niet mijn favoriet: Eén van zijn columns was best kwetsend voor homo's en in zijn andere werken komt hij als een patser over. Daarnaast lees ik nu dat hij zijn afstuderen zelfstandig deed, maar een HRM-student moet toch zeker kunnen samenwerken?

2015-12-10 00:27:49

mr van der molen

Rick was ook afgelopen jaren zeer actief en betrokken als student lid van de AMR

2015-12-09 14:51:03

Meer lezen?