Terug naar overzicht

Nieuwe Virgo-soos volgende maand open

Foto: Facebook VirgoNa een lange studiedag samenkomen onder het genot van een biertje of glas cola je huiswerk maken met studiegenoten. Bredase studenten missen momenteel de soos van Virgo, maar begin volgend jaar gaat hij weer open op een nieuwe locatie.

Het heeft even geduurd, maar over een aantal weken is het zo ver: dan krijgt het bestuur van studentenvereniging Virgo de sleutel van de nieuwe soos in het pand bij Bress. Voorzitter Cis den Ridder hoopt dat studenten snel hun weg zullen vinden naar de nieuwe locatie. De soos zat voorheen aan de Lovensdijkstraat maar het College van Bestuur van Avans vond een soos niet passen binnen de nieuwe opzet van die locatie.

‘Vorig jaar ging ik zelf nog vaak even tussen de lessen een kwartiertje koffie drinken in de soos. Dat kon makkelijk, hij zat onder de school. Nu is de afstand groter, maar ik verwacht wel dat mensen na hun colleges naar de soos komen.’ Cis is zelf vierdejaarsstudent Mechatronica en net verkozen tot voorzitter van Virgo.

Elke avond naar een andere kroeg
Omdat de vereniging even zonder eigen ontmoetingsplek zat, heeft Virgo veel feesten georganiseerd in de Bredase binnenstad. ‘Zo hebben we elke jaar een bierweek. Voorheen kochten we dan diverse soorten speciaal bier in voor de soos. Nu gaan we elke avond naar een andere kroeg. Het is dus niet zo dat we stilgezeten hebben als vereniging. Sterker nog onze band met de horeca in de stad is beter geworden.’

De nieuwe soos is kleiner dan de oude. ‘We kunnen maximaal honderd personen kwijt. Voor feestjes en dergelijke zullen we dus ook in de toekomst dan vaker uitwijken naar de binnenstad. Ik stel me zo voor dat we eerst wat indrinken in de soos en naar een café gaan.’

Ruimere openingstijden
Wat volgens Cis ook de nieuwe soos zo sterk maakt is dat je met studiegenoten samen bent. ‘Als je een vraag hebt over de lesstof is er altijd wel iemand aanwezig die je kan helpen. We zijn ook aan het kijken of we in de weekenden en vakanties open gaan. Dat kon eerst niet, maar nu wel.’

Na de sleuteloverdracht en het leggen van een horecavloer kan Virgo beginnen aan het inrichten van de soos. Al het oude meubilair staat nu nog op de Lovensdijkstraat. ‘We willen in ieder geval de ronde tafel, de spiegel en de bel meenemen. Dat zijn allemaal geschenken van vorige besturen en die horen echt bij Virgo. De bedoeling is dat het weer de uitstraling krijgt van een gezellige kroeg.’

Virgo wil begin januari de soos openen met een feest.

Punt. Of had jij nog wat?

Henk de Steen

De Bress is te vinden bij de Nieuwe Afslag te Breda, Ik zou zeggen zoek het even op via 9292.nl

2015-12-04 10:25:32

.

En hoe lang is dat met de bus?

2015-12-03 22:37:12

Arold Roestenburg

In het pand van Bress, op 10 minuten loopafstand van Avans,

2015-12-03 16:00:22

WAAR

waar is de nieuwe locatie???

2015-12-03 15:49:32

Meer lezen?