Terug naar overzicht

Recensie: Star Wars, The Force Awakens overtreft verwachtingen

starwarsforceawakens-maxTien jaar na de laatste film startte woensdag een nieuwe Star Wars-trilogie. De langverwachte opvolger van Episode VI overtreft alle verwachtingen. 

Episode VII, The Force Awakens speelt zich af na de epische eerste reeks van Star Wars. Dertig jaar nadat Luke zijn vader en The Empire verslaat, verrijst er een nieuw kwaad. ‘The First Order’ wil onder leiding van Supreme Leader Snoke de nieuwe republiek ten val brengen. Onder hen Kylo Ren (Adam Driver), die zweert wraak te nemen voor de dood van Darth Vader en Luke daarvoor aansprakelijk stelt.

Nieuwe helden
Naast dit nieuwe kwaad worden ook nieuwe helden geïntroduceerd. Stormtrooper Finn (John Boyega) weigert langer deel te nemen aan de extremistische gedachten van  The First Order  en besluit zijn witte helm af te zetten. Hij vecht zij aan zij met Rey (Daisy Ridley), een jonge scavenger die op zandplaneet Jakku als wees is achtergelaten.

Perfecte mix
Uiteraard is er ook plek voor oude bekenden. Han Solo (Harrison Ford) en Chewbacca zijn ‘weer thuis’ en zorgen voor een uitgebreide dosis humor. De mix tussen oud- en nieuw is perfect in The Force Awakens. De bekende karakters zoals Han Solo versterken de nieuwe helden zoals Rey, maar staan hun introductie niet in de weg.

Indrukwekkend
Episode VII lijkt in vele opzichten op het verhaal van de eerste episodes. Majestueuze planeten, bizarre karakters, epische gevechten en indrukwekkende helden en schurken maken het tot een geslaagd Star Wars debuut van regisseur J.J. Abrams. Met name Kylo Ren maakt indruk als opperschurk. Zijn duistere uiterlijk, dat duidelijk is geïnspireerd op Vader, en zijn zware stem maken hem tot een imposant personage.

Wat je verwachtingen ook zijn: Star Wars, the Force Awakens overtreft ze met veel eerbied voor de originele trilogie.

Punt. Of had jij nog wat?

shenkie

Gelukkig speelt harrison ford er volgende keer niet in

2015-12-18 15:55:12

Meer lezen?