Terug naar overzicht

Avansstudenten vinden winter zonder sneeuw prima

winter_maxHoewel het in Groningen en Friesland heeft gesneeuwd en de meeste hogescholen daar dicht zijn, is de winter in Brabant ver te zoeken. Het schommelt al een aantal weken rond de tien graden en het vriespunt wordt nauwelijks aangetikt. Niet echt een temperatuur die bij de winter hoort. De meningen van Avansstudenten hierover zijn verdeeld.

‘Ik vind het jammer dat er niet echt een wintergevoel is’, vertelt Yfke van der Kammen, eerstejaarsstudent Verpleegkunde in Breda. ‘Het lijkt net lente. Zo’n wintergevoel moet er gewoon geweest zijn. Vriezen en sneeuw hoort er nou eenmaal bij. Ik snap best dat niemand zit te wachten op -10 graden, maar nu is het echt te warm voor een winter.’

Sneeuw is een drama
Derdejaarsstudente Verpleegkunde, Mirjam van de Voorden vindt het helemaal niet erg dat de winter op zich laat wachten dit jaar. ‘Ik hou helemaal niet van de kou. IJs op de weg is verschrikkelijk en de treinen rijden vaak niet. Sneeuw is voor het uitzicht wel leuk, maar een drama als je er zelf door heen moet. Voor mij hoeft het allemaal niet.’

Ruben Lepair, tweedejaarsstudent Bedrijfskunde MER vertelt er helemaal moeite mee te hebben met een winter zonder gladheid. ‘Je hebt altijd dat gedoe met de treinen. Sneeuw is leuk voor drie dagen en daarna wordt het vies. Vriezen kan nog wel, maar ik heb toch liever de warmte.’

Anders toch maar gedoe met de NS
‘Het is tegen de natuur in’, zegt eerstejaarsstudent Fysiotherapie Romek Nobels. ‘Het is af en toe wel leuk om in de winter te gaan schaatsen en dat kan dit jaar niet. Kerst zonder sneeuw vind ik ook maar niks. In de vakantie heb ik de sneeuw daarom wel gemist. Nu is het prima, want anders heb je toch alleen maar gedoe met de NS.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?