Terug naar overzicht

Clean eating en CrossFit: Avansstudenten over hun levensstijl

coverpunt 4 - 2016 - max
Letten op wat je eet en hoeveel je beweegt. Veel studenten zijn dagelijks bezig met hun gezondheid. In het nieuwe magazine vertellen Avansstudenten waarom zij kiezen voor clean eating of CrossFit. Punt 4 heeft als thema Gezond & Fit.

‘Soms zie je spierbundels die nauwelijks 100 meter kunnen rennen, dat is dus niet de bedoeling. Bij CrossFit specialiseer je je door je niet te specialiseren. Je mag geen zwakke punten hebben.’ Rick Dauwerse, vierdejaarsstudent International Business and Management Studies (IBMS) in Breda, doet aan CrossFit, een combinatie van turnen, gewichten liften en cardio met een hoge intensiteit. Rick is een van de vier Avansstudenten die vertelt over zijn levensstijl.

Studentensport
Avans stopt jaarlijks zo’n 200.000 euro in het faciliteren van studentensportvoorzieningen in de drie Avanssteden. Uit de Gezond & Fit-enquête van Punt blijkt dat een krappe meerderheid van de studenten dat waardeert. Studentensport hoort erbij, vindt het College van Bestuur van Avans.

Maar waarom? Je kunt toch ook sporten bij bijvoorbeeld Basic Fit? ‘Eigenlijk moet je studentensport niet vergelijken met lowbudgetfitnesscentra. Het aanbod is namelijk veel breder. Bij ons kun je als lid niet alleen onbeperkt fitnessen maar ook gebruikmaken van de grote gymzaal. We verzorgen groepslessen gegeven door echte trainers, die begeleiding is voor ons erg belangrijk’, zegt Frans Vinju van de Bredase studentensportstichting Bress.

Voedingsdeskundige
Geld verdienen en fit blijven tegelijkertijd. Dat doet Verpleegkundestudent Jeroen Vissers, die vanuit de garage van zijn ouders een onderneming heeft opgebouwd als fitness instructeur en voedingsdeskundige. In Punt 4 vertelt hij er meer over.

Daarnaast vind je in het nieuwe magazine het antwoord op de vraag waarom een broodje kroket gezonder is dan een broodje kaas. Ook lees je of Avansstudenten het gezonde eten in de kantine te duur vinden en vertelt Martin van Vianen, docent Integrale Veiligheid in Breda, waarom hij deelname aan de Olympische Spelen net is misgelopen.

Punt 4 ligt vanaf vandaag overal in de bakken en is hier online te lezen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?