Terug naar overzicht

Dader mishandeling Avansconciërge nog spoorloos

Foto: Facebook / Ri Co

De Avansconciërge die afgelopen vrijdag het ziekhuis werd ingeslagen door een indringer is inmiddels weer thuis. Of de politie een dader op het spoor is, is niet duidelijk.

Na een nacht in het ziekenhuis mocht de conciërge zaterdag weer naar huis. De zoon van de conciërge laat via Facebook weten dat het al iets beter met haar gaat. Hij deelde vrijdag een foto van zijn moeder in het ziekenhuisbed. Op de foto is goed te zien hoe de conciërge is toegetakeld. Ze werd hard in het gezicht, buik en nek geslagen toen ze vrijdag de noodgebouwen aan de Onderwijsboulevard wilde openen. 

Het Facebookbericht met daarin een beschrijving van de dader werd bijna 70.000 keer gedeeld, of er tips zijn binnengekomen, kan de politie nog niet zeggen.

‘Hier doe je niets tegen’
Onder collega’s van de conciërge heerst nog steeds ongeloof over de gebeurtenis. ‘Gelukkig ontvangen we veel steunbetuigingen. Dat is heel fijn’, aldus een van de conciërges. Moet de deur voortaan door twee conciërges worden geopend? Het heeft volgens hem geen zin. ‘Je kunt je werk wel met tien man extra doen, maar hier doe je niets tegen.’

Motief ontbreekt
Over het motief van de dader tast iedereen in het duister. Er lijkt weinig te halen bij de hogeschool. Vanuit de achterzijde van het Avansgebouw aan de loop je zo naar het Westerpark of de Onderwijsboulevard. De zoon van de conciërge doet een oproep aan getuigen en mensen die meer weten over een mogelijk motief om zich te melden. ‘Ik hoop dat er iemand iets heeft gezien en de politie kan helpen met het opsporen van deze lafaard.’

De politie kan woensdag nog niets zeggen over de staat van het onderzoek. Mensen die iets gezien hebben, kunnen zich melden bij de politie.  Dat kan telefonisch via 0900-8844 of op politie.nl/melden.

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?