Terug naar overzicht

Studievereniging Merlijn heeft weer toekomstdromen

Merlijn maxTot twee jaar geleden was het erg stil rondom Merlijn, de studievereniging van de opleiding Bedrijfskunde MER en Human Resource Management (HRM). Sinds Student van het Jaar Jesca Heijker voorzitter is, bloeit de vereniging op.

Hoe is de studievereniging weer nieuw leven ingeblazen?
‘Twee jaar geleden kwam Martin Naafs met het idee om weer iets te gaan doen met Merlijn. Hij heeft mensen om zich heen verzameld die samen alles op de achtergrond weer in orde zijn gaan maken. We moesten bijvoorbeeld naar de Kamer van Koophandel, waar Merlijn al sinds 1997 staat ingeschreven, maar waar niets mee werd gedaan. We hebben uitgezocht hoe de studievereniging vroeger in elkaar stak. In de vorige zomervakantie zakte alles helaas toch weer een beetje in. Toen is er gevraagd of iemand interesse had om voorzitter te worden. We vonden het zonde als ons harde werk voor niets was. Ik heb me aangemeld.’

En toen?
‘Ik ben een plan van aanpak gaan schrijven om Merlijn weer op de rit te krijgen. Zo’n plan schrijven is meer iets voor studenten van Bedrijfskunde MER, maar ik ben heel ondernemend en ik vond het een leuke uitdaging. Aan het begin van het jaar zijn we met een groep oude actieve leden samen gaan zitten om te kijken hoe we de start van dit jaar aan gingen pakken. Vervolgens hebben we een mail rond gestuurd wie van onze studenten interesse zou hebben om iets te doen voor Merlijn en daar kregen we wel dertig reacties op. Die studenten hebben we opgedeeld in verschillende commissies, iedereen heeft zijn eigen taak. In een paar maanden tijd hebben we Merlijn weer van de grond gekregen.’

Is het zwaar werk?
‘Je loopt in het begin tegen meer dingen aan dan je vooraf verwacht. Daarbij heeft ieder lid zijn eigen mening, dus dat is wel lastig. Gelukkig vallen de commissies goed in de smaak en kan iedereen ideeën inbrengen. Graag zelfs. Ik kan niet alles alleen bedenken. Het is niet altijd makkelijk om het voorzitterschap te combineren met school, maar ik volg nu een flexibele minor waarin ik mijn eigen agenda kan bepalen. Hoe het gaat als ik straks stage loop weet ik nog niet, ik weet het vast wel te combineren. Ik ben zo’n 24 uur per week bezig met Merlijn, maar ik vind het superleuk om te doen. Omdat ik dit jaar afstudeer, moet er een opvolger komen. Ik blijf sowieso tot aan het introkamp van het nieuwe studiejaar. Daarna geef ik het stokje door.’

Hoe zie jij de toekomst van Merlijn?
‘We willen meer educatieve activiteiten organiseren, die ook aansluiten op het bedrijfsleven. Merlijn vindt het belangrijk dat onze studenten buiten de schoolbanken treden. Ook hopen we dat onze passieve leden actiever worden. Veel studenten denken dat ze bij een studievereniging vastzitten aan allerlei verplichtingen, maar ze verwarren het met een studentenvereniging. Bij ons is niets verplicht, je kunt zelf kiezen wanneer je iets wel of niet doet. Het mooie is dat je veel mensen ontmoet bij de activiteiten. Ik had dat als eerstejaars wel fijn gevonden, omdat ik veel vragen had over de opleiding.’

Staat er nog meer op het programma?
‘In april organiseren we samen met verenigingen Midas en Oase een studiereis voor tweedejaarsstudenten van alle opleidingen van de Academie Algemeen en Financieel Management (AAFM). We gaan naar Krakau. Ook hebben we iedere dinsdag een borrel in Shots en staan er weer leuke feesten en uitjes op de agenda. Er worden binnenkort ook gastsprekers uitgenodigd. Dat willen we ieder blok gaan doen. We houden studenten via de nieuwsbrief op de hoogte.’

Punt. Of had jij nog wat?

Rick

Wel grappig dat op de foto niemand van merlijn staat maar wel (oud)leden van Oase en Midas

2016-01-11 11:17:36

Meer lezen?