Terug naar overzicht

SV Oase wil Bredase studenten hét studentenleven bieden

SVOASElogo-max

Met studievereniging Oase zijn studenten Bedrijfseconomie van de Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM) goed vertegenwoordigd. Toch kan het volgens voorzitter Jordy van Peer beter.

Wat doet Oase nu?
‘Wij organiseren gedurende het schooljaar verschillende activiteiten. Tijdens het Career Event regelen wij bijvoorbeeld drie tot vier bedrijven die workshops verzorgen die interessant zijn voor onze studenten. Daarnaast hebben we net een nieuwe Vrijdagmiddag Netwerkborrel gelanceerd die we nog verder willen uitbreiden. In april staat er een studiereis op het programma naar Krakau. Daar kunnen studenten zich nog voor aanmelden.’

Waar staan jullie binnen de academie?
‘AAFM is blij dat we er zijn, maar we hebben het idee dat we meer uit de academie kunnen halen dan alleen het Career Event. We hopen op een hechtere samenwerking.’

Hoe zien jullie de toekomst?
‘De feestjes die we met SV Merlijn en Stichting Midas organiseren, lopen al heel goed. We willen onze studenten Breda mee innemen. Dit is de plek waar het studentenleven plaatsvindt. In Amsterdam en Utrecht heb je al een bruisend studentenleven, wij willen dit de studenten in Breda ook aanbieden. Om dit te realiseren zijn we veel in contact met andere studie- en studentenverenigingen uit de omgeving. We gaan bij elkaar op bezoek, zodat we ons netwerk verder kunnen uitbreiden.

Is het dan alleen maar feest bij Oase?
‘Nee, we willen het informele combineren met het formele. We zouden graag lezingen en workshops organiseren, maar we merken dat het lesprogramma bomvol zit. Studenten hebben het druk en vinden het leuk om naar feestjes te komen, dan is de drempel een stuk lager. Voor extra studie-gerelateerde activiteiten is minder interesse. We hopen dat we studenten toch meer bij Oase kunnen betrekken door bijvoorbeeld de Vrijdagmiddag Netwerkborrel.’

Hoe willen jullie dat aanpakken?
‘Dit collegejaar hebben we diverse organisaties aan ons netwerk toegevoegd. We willen de studenten meer variatie bieden om zo meer interesse te verkrijgen. Netwerken vinden wij een uiterst belangrijk aspect tijdens de studie. Wij bieden de studenten de mogelijkheid om te netwerken met diverse organisaties via onze opgebouwde relaties. We zijn nu intensief aan het brainstormen om de eerstejaars studenten meer bij SV Oase te betrekken. De eerstejaars zijn voornamelijk gefocust zijn op het behalen van hun Propedeuse, wat voor ons een extra obstakel vormt. De andere studenten hopen we aan ons te binden tijdens ons introkamp dat we na de zomervakantie samen met Stichting Midas en SV Merlijn organiseren voor alle tweedejaars van AAFM.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?