Moet Xplora ook in het weekend open?

  Moet Xplora ook in het weekend open? Studenten van de Avans Medezeggenschapsraad denken van wel. ‘Het past binnen de flexibilisering van het onderwijs.’

  Thuis studeren is lastig voor studentlid Darya Krapyva. Ze is druk met afstuderen, maar thuis is er teveel afleiding. ‘Daarnaast heb je thuis geen toegang tot bepaalde onderwijsprogramma’s, literatuur, smartboards, printers of andere faciliteiten.’

  Openingstijden te beperkt
  ‘Xplora is een goede ontmoetingsplek voor werkgroepen’, vertelt studentlid Michael Moyene. De huidige openingstijden zijn volgens hem te beperkt. ‘Het is niet zo dat studenten alleen maar naar school komen en dan snel weer naar huis gaan. Studenten werken ook in het weekend aan hun studie.’

  Is er behoefte bij studenten?
  Het openen van Xplora houdt in dat de hoofdlocaties opengesteld moeten worden in het weekend. Daarvoor moeten conciërges en medewerkers van Xplora dus in het weekend aan het werk. Dat moet kunnen, denken de AMR studenten. Ze zijn enthousiast over het openen van Xplora in het weekend. ‘We vragen ons wel af hoeveel studenten er gebruik van maken. Maar stel het zijn er tien, dan kun je die wat ons betreft niet uitsluiten.’

  Voorheen wel op zaterdag
  In het verleden was Xplora op zaterdag open. De deuren gingen in 2008 dicht omdat de kosten vanwege het weinige aantal bezoekers te hoog waren.

  Wat denk jij? Moet Xplora de deuren openen in het weekend? Laat het weten via de poll (rechts).

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  • Jazeker ook op zaterdag, ik heb thuis geen goed internet en wil studeren voor leven maat