Terug naar overzicht

Schurft op Universiteit van Amsterdam

Onder studenten van de bacheloropleiding psychobiologie is schurft uitgebroken. Dat meldt de Amsterdamse stadszender AT5 op basis van een interne memo van de Universiteit van Amsterdam.

Studenten hebben elkaar waarschijnlijk besmet tijdens een practicum. Ze hebben toen labjassen gedeeld, waardoor de mijten konden overspringen van de een naar de ander.

Schurft bij Avans
Begin januari was er nog uitbraak van schurft bij de opleiding Fysiotherapie van Avans en in april vorig jaar moesten Maastrichtse studenten er aan geloven. In 2013 hadden ze er in Groningen last van en in 2012 in Leiden.

Studentenziekte
Schurft is een in principe ongevaarlijke huidziekte die vooral veel jeuk veroorzaakt. De ziekte is niet enorm besmettelijk: de mijten springen pas over bij intensief huidcontact dat meer dan een kwartier duurt. Volgens het RIVM komen uitbraken vaker voor onder studenten, en dan met name in studentenhuizen. Dat komt onder meer doordat studenten hun eigen bed niet vaak verschonen en ze met enige regelmaat in andermans bed terechtkomen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?