Terug naar overzicht

Gabrielle Leijh nieuwe directeur Sociale Studies Den Bosch

Gabrielle Leijh wordt de nieuwe directeur van de Academie voor Sociale Studies Den Bosch (ASH). Leijh werkt al vijftien jaar bij Avans, waarvan de laatste vier jaar als secretaris van het College van Bestuur (CvB).

Per 9 mei start Leijh met haar nieuwe functie in Den Bosch. In 2001 startte ze bij de HEAO en een jaar later stond ze aan de basis van Avans door de fusie van de Hogeschool Brabant en de Hogeschool ‘s-Hertogenbosch te ondersteunen. ‘Ik ben altijd bezig geweest met het beleid van de hogeschool. Ik heb vier ambitieplannen mede vormgegeven. Die kan ik bijna dromen, ik weet welke ideeën erachter zitten. Maar je staat daarbij langs de zijlijn. Je bent niet verantwoordelijk voor de uitvoering. Dat is aan de academies. Het begon bij mij te kriebelen om er zelf invulling aan te geven.’

Veranderingen in werkveld
De grootste uitdagingen voor de ASH liggen volgens haar in de curriculumvernieuwing waarbij de Bossche academie en de zusteracademie uit Breda één nieuwe bachelor Social Work gaan aanbieden én in de veranderingen in het werkveld. ‘Het beroepenveld verandert, er wordt veel meer samengewerkt in teams. Daardoor is multidisciplinariteit erg belangrijk in de opleiding.’

‘Academie spreekt aan’
Een functie van directeur sprak Leijh erg aan. De vacature van de ASH kon ze niet aan zich voorbij laten gaan. ‘Het is een leuke academie. De organisatie, de manier waarop ze met elkaar omgaan en de eerlijkheid van de medewerkers. Het zijn allemaal heel betrokken mensen. Het sociale aspect van de academie spreekt me als onderwijskundige erg aan. Dat ligt dichter bij wie ik ben dan bijvoorbeeld een commerciële academie.’

Gemis voor CvB
In een mail waarin collegelid Diederick Zijderveld de benoeming van de nieuwe directeur bekendmaakt, spreekt hij zijn felicitatie uit maar ook ‘het verdriet om het verlies van een geweldige secretaris.’ Mooi om te lezen, zegt Leijh: ‘Het is leuk als mensen zeggen dat ze je zullen missen. Ik denk dat ik het goed gedaan heb als secretaris. Maar ik heb zin in mijn nieuwe werk. Het is een dubbel gevoel en ik ga deze functie ook absoluut missen.’

Tonnie Huibers, de huidige directeur van de ASH vertrekt naar de Academie voor HRM en Bedrijfskunde. Rien Brouwers wordt de nieuwe secretaris van het CvB. Leijh: ‘Ik ben vooral nog bezig om alles zo goed mogelijk over te dragen. De eerste twee maanden voor de zomer bij de ASH zal ik vooral veel kennismaken, rondlopen, luisteren en me helemaal onderdompelen in de academie.’

Punt. Of had jij nog wat?

-

Succes!

2016-04-12 20:47:16

Stefan

Gabrielle, welkom bij de club!

2016-04-12 20:24:24

Meer lezen?