Terug naar overzicht

Onderwijsdag 2016 wordt anders dan anders

AOD_2016-adv-Punt.inddInformatiestands maken plaats voor ‘belevingen’. Lezingen en workshops zijn omgebogen tot ‘unieke ervaringen’. De aankomende Onderwijsdag op 14 april in het Chassétheater is anders dan anders. ‘We willen álle medewerkers aanspreken, ontmoetingen faciliteren en hen inspireren door vraagstukken vanuit een ander perspectief te belichten.’

Alles van deze studiedag voor Avansdocenten en medewerkers staat in het teken van het thema van dit jaar: ‘Onderwijs Ondersteboven’. ‘We halen het onderste naar boven aan inspirerende initiatieven uit onze eigen organisatie en daarbuiten. Dat doen we door vraagstukken ondersteboven te bekijken en door het onderbewuste te belichten’, zegt Noortje Muselaers, projectleider van de Onderwijsdag.

Verrassende ervaring
Inmiddels hebben al 1.350 medewerkers zich aangemeld voor de Onderwijsdag. Die gaan iets anders meemaken dan voorgaande jaren. ‘We hebben heel bewust voor een andere insteek gekozen. Bijdragers moesten met elkaar brainstormen om hun idee om te buigen naar een verrassende ervaring en ook duidelijk maken wat de connectie is met het thema.’

Het programma gaat letterlijk ondersteboven. De dag begint met een wrap up en eindigt met een opening. ‘Medewerkers moeten echt geprikkeld en uitgedaagd worden. De catering en de externe sprekers helpen hierbij. Zo laat Peter Riezebos zijn publiek op het puntje van de stoel zitten als hij zijn persoonlijke verhaal vertelt hoe hij volledig vastliep op de MAVO maar het uiteindelijk wist te schoppen tot vier universitaire titels waaronder één van Harvard. Of leert Sarah Gagestein hoe je andere mensen kan beïnvloeden alleen al door de juiste keuze van taal.’

Alle medewerkers
Voor alle medewerkers van Avans is er wat te halen op de Onderwijsdag, vindt Muselaers. ‘Je kunt leren van collega’s, afkijken wat zij doen en hoe effectief dat blijkt. Niet alleen vanuit docent perspectief, maar ook vanuit de rol als ouder, burger of collega.’

Keuzeprogramma
Aanmelden voor de Onderwijsdag kan nog steeds. Vergeet daarbij ook niet om goed te kijken naar het keuzeprogramma. ‘Schrijf je hier tijdig voor in, want deze sessies lopen snel vol.’

Ga naar onderwijsdag.avans.nl om je aan te melden. Op die website kunnen medewerkers ook stemmen op de genomineerden voor de Avans Innovatieprijs.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?