Oud-Avansstudent jongste voorzitter Moskee Oss ooit

  Orhan Gür studeerde in 2014 af in de richting Bouwkunde bij Avans Den Bosch. De inmiddels 25-jarige oud-student is nu de jongste voorzitter van de Ulu Moskee in Oss ooit.

  De gemiddelde leeftijd van het gehele bestuur ligt rond de 26 jaar. ‘Mensen die oud zijn, hebben niet automatisch alles voor het zeggen’, vertelt Orhan in het Brabants Dagblad. ‘Het gaat om capaciteit, niet om leeftijd.’ Van alle 143 moskees die zijn aangesloten bij de Islamitische Stichting Nederland (ISN) is Orhan de jongste voorzitter.

  Ervaring in bestuur
  Ervaring als bestuurder heeft de oud-student genoeg. Acht jaar geleden nam Orhan zitting in het bestuur van Tugra, de jongerenvereniging van de moskee. Eerst als secretaris, later als voorzitter. ‘En nu zitten we aan de top met een team van zeven jongens die ooit lid waren van de jongerenvereniging.’

  Deuren open

  Al vanaf zijn jeugd komt Orhan in de Ulu Moskee. Hij ziet het als een missie om iedereen kennis te laten maken met de moskee. ‘We hadden altijd een bestuur dat minder goed Nederlands sprak en dat zijn verhaal daardoor niet echt naar buiten wist te brengen. Nu zijn wij aan de beurt om te laten zien hoe mooi ons geloof is. Kom eens kijken in de moskee en stel ons vragen. Wij zijn heel vriendelijk en open.’

  ‘Zwarte wolk’ verjagen
  De deur van de moskee moet open en de ‘zwarte wolk’ die door terreurorganisaties als IS boven de islam hangt wil hij verjagen. ‘Je moet vooral niet denken dat alle moslims zo zijn, want het zijn voor ons ook gewoon terroristen. Ons geloof staat juist voor het tegenovergestelde van wat IS doet.’

  MEER ARTIKELEN OVER

              

  DEEL DIT ARTIKEL

  REAGEER OP DIT ARTIKEL

  * Verplicht veld

  REACTIES

  Er zijn nog geen reacties.

  TRENDING OP SOCIAL
  Volg voor het laatste nieuws @PuntAvans

  Volg Punt.