Terug naar overzicht

‘Bossche kunstacademie moet monument worden’

De kunstacademie in Den Bosch mag niet worden gesloopt en moet een monument worden. Dat schrijft de Stichting ’s-Hertogenbosche Monumentenzorg aan het college van Burgemeester en Wethouders.

De stichting die zich eerder verzette tegen de sloop van het theater aan de Parade in Den Bosch, komt nu in verzet tegen de geplande sloop van de kunstacademie van Avans.

‘Verontrust’
De stichting monumentenzorg is verontrust en noemt AKV| St.Joost een gaaf en herkenbaar voorbeeld van het werk van architectenbureau Maaskant, dat na de oorlog het industrieterrein Wolfdonken ten westen van de spoorlijn uit de grond stampte, zo schrijft het Brabants Dagblad. Het architectenbureau is ook bekend van het provinciehuis.

AKVSTJOOSTdenboscharchief-max

AKV|St. Joost in 1952, toen nog een typemachinefabriek

Plek voor nieuwbouw
Avans wil op de plek van de kunstacademie plaats maken voor nieuwbouw. AKV|St.Joost zou vanaf september 2017 moeten verhuizen naar het voormalige distributiecentrum van de PTT tot de nieuwbouw is afgerond.

Punt. Of had jij nog wat?

W*M

absoluut niet het mees charmante pand, net na oorlogse moderne laagblok.... ooit bij AKV Breda geweest? veel mooier echte historie geintregreerd met natuur.

2016-06-30 10:47:02

Therry

Nou, misschien zijn ze een beetje te laat met dit pand een monument status te geven. Er is zoveel gerenoveerd en anders ingedeeld. dat de origineel staat nou echt niet terug te herleiden is. Geen enkele steen die je ziet op die foto zit er nog in!

2016-06-30 02:18:47

Max

Ik heb nog nooit iemand gehoord die het een mooi gebouw vond, slopen die rommel!

2016-06-29 15:09:52

Robin

Ik begrijp de redenen voor nieuwbouw, maar ik begrijp ook dit argument. Dit gebouw is het meest charmante pand wat door Avans wordt gebruikt, absoluut zonde als het wordt gesloopt voor een modern hoog blok.

2016-06-29 12:46:16

Meer lezen?