Terug naar overzicht

Brabantse hogescholen en universiteiten organiseren Robot Challenge

robot-maxWil jij aan de slag met robotisering in Brabant? En colleges krijgen van topdocenten van Brabantse hogescholen en universiteiten? Avans organiseert samen met andere Brabantse hogescholen en universiteiten de Robot Challenge.

Avans, Fontys Hogescholen, Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven werken voor de challenge samen met Brabantse bedrijven en organisaties. Diverse professoren en docenten geven colleges en organiseren praktijkopdrachten voor studenten van verschillende opleidingen.

Niet alleen technische kennis
‘Voor een samenleving met robots is niet alleen technische en medische kennis nodig, maar moet ook gebruik gemaakt worden van sociaalwetenschappelijke, economische, juridische en ethische inzichten’, schrijft Avans in een persbericht. ‘Waarom worden zorgrobots op de ene zorgafdeling bijvoorbeeld omarmd en op de andere niet?’

Aanmelding geopend
Het evenement duurt van september tot en met januari en vindt plaats in Tilburg, Eindhoven, Den Bosch en Breda. De vooraanmelding voor de Robot Challenge start maandag 27 juni. Voor meer informatie en aanmelden zie brabantrobotchallenge.nl

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?