Terug naar overzicht

SP: ‘Agrifood Capital is een gedrocht’

Waar gaan de subsidiegelden van Agrifood Capital naartoe? De raadscommissie van de gemeente Vught heeft vragen bij het samenwerkingsverband waar Avans samen met andere onderwijsinstellingen meer dan 1.4 miljoen euro in heeft zitten.

AgriFood Capital is een samenwerkingsverband van ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen in de regio Noordoost- Brabant. Daarbij zijn 19 gemeenten en twee waterschappen uit de regio aangesloten.

Welke werkplekken zijn gecreëerd en wie zijn daarmee aan de gang geholpen? De raadscommissie in Vught stelde vele vragen over het regionale arbeidsmarktprogramma dat valt onder AgriFood Capital. De antwoorden bleven uit, schrijft het Brabants Dagblad.

Voorstel meer investering
Op tafel lag een raadsvoorstel om naast de 3 euro per inwoner die al naar AgriFood Capital gaat, ook nog eens 1 euro per inwoner beschikbaar te stellen specifiek voor het werkbedrijf ‘AgriFood Capital Werkt!’. Vrijwel alle partijen willen eerst meer duidelijkheid voordat zij met dat voorstel akkoord gaan.

‘Hoge scrabblescore’
SP’er Peter Kradolfer noemt de organisatie een ‘gedrocht’. ‘Er staan in de stukken veel woorden met een hoge scrabblescore maar wat er precies met de subsidiegelden gebeurt blijft vaag’, schrijft het Brabants Dagblad.

Investering in Growcampus
In 2015 heeft het College van Bestuur van Avans een samenwerkingsovereenkomst getekend met HAS Hogeschool, Helicon Opleidingen, ZLTO, Gemeente ‘s-Hertogenbosch en AgriFood Capital. De partijen willen hun krachten bundelen en hebben gezamenlijk de GROW campus ontwikkeld. Hierin investeert Avans in totaal 100.000 euro tot en met 2018.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?