Terug naar overzicht

Veolia doet aangifte tegen treinsurfende student

willemvinktrein-maxTwee studenten van het ROC Nijmegen zijn tussen station Heyendaal in Nijmegen en Molenhoek meegereden op het dak van een Veolia-trein. Een van de treinsurfers, vlogger Willem Vink, plaatste een filmpje van de actie op YouTube. Veolia doet aangifte.

Via een brug sprongen de twee op de trein om op het dak een stuk mee te rijden. Op station Mook-Molenbeek sprongen ze weer van de trein af.  De vlogger zegt de route goed te hebben verkend. De trein heeft op het traject geen bovenleiding en maakt geen bochten.

‘Hoe dom kan je zijn’
Woordvoerder Nicky Jansen van Veolia zegt tegen de NOS dat dat er niet toe doet. ‘Het gaat niet alleen om hun veiligheid, maar ook om die van anderen.’ Zij vraagt zich af of de jongens aan de machinist hebben gedacht. ‘Hoe kan je zo dom zijn.’

Gevangenisstraf of zware geldboete
In artikel 164 van het Wetboek van Strafrecht staat volgens de woordvoerder dat iemand die opzettelijk gevaar veroorzaakt in onder meer het spoorverkeer een maximale gevangenisstraf van vijftien jaar kan krijgen of een zware geldboete.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?