Wereldprimeur voor Avans: eerste brug van biocomposiet

  biobasedbrugdommel-maxVijftig Avansstudenten hebben van vlas- en hennepvezels een eerste teststuk voor een voetgangersbrug gemaakt; een wereldprimeur.

  biobasedbrugdommeltestHet testonderdeel is slechts twee meter lang maar de uiteindelijke brug wordt veertien meter lang. De voetgangersbrug bestaat volledig uit vlas- en hennepvezels met biohars rondom een kern van biobased foam.

  Brug over de Dommel
  In oktober wordt de brug geplaatst over de Dommel op het terrein van de TU Eindhoven. De voetgangersbrug is het resultaat van het 3TU-onderzoeksproject Lighthouse. Een samenwerking tussen de TU Eindhoven, TU Delft, NPSP bv en Avans.

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties.