Terug naar overzicht

Hoe serieus moet je online bedreigingen nemen?

telefoonmobielsmartphoneiphonesocial-1920
Een Avansstudent is dinsdagochtend op de Onderwijsboulevard aangehouden op verdenking van het plaatsen van dreigtweets. “We weten nog niet hoe serieus de dreiging was”, aldus bestuursvoorzitter Paul Rüpp dinsdag. “Zelfs als het om een misplaatste grap gaat, nemen we dit uiterst serieus.”

Avans heeft aangifte gedaan, maar hoe serieus moet je internetbedreigingen in zijn algemeenheid nemen? Ron Ritzen en Willem-Jan van Gendt schreven, docenten aan de Juridische Hogeschool schreven het boek Dreigtweets, scheldmails en internetzombies. “Straattaal is dynamisch, het verandert en dat maakt het extra lastig om de juiste betekenis te begrijpen.”

Lees het artikel via Issuu:

Dit artikel is eerder verschenen in Punt Magazine.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?