Terug naar overzicht

Recensie: RoomEasy, Tinder je nieuwe huisgenoot, maar niet in Brabant

RoomeasyBreda-1920
Ben je nog op zoek naar een kamer? Of zoek je juist een leuk nieuw huisgenootje? Dan kun je op de nieuwe app ‘RoomEasy’ terecht, een soort Tinder voor kamers.

De app is ontwikkeld door twee studenten, Sebastiaan en Viktor Smits. Het idee is ontstaan toen Viktor zelf op zoek moest naar een nieuwe huurder. Hij vond dat de zoekactie erg onpersoonlijk was en wilde daar graag wat aan doen.

Eenvoudig
Op het eerste gezicht lijkt de app heel handig. Als kamerzoekende kun je een heleboel selecties maken. Zo kun je eenvoudig aangeven in wat voor straal van de stad je een kamer zoekt, wat je minimaal en maximaal uit wilt geven aan huur en hoe groot de kamer moet zijn.

Als je eenmaal aan het liken toe bent gekomen ziet het er erg uitnodigend uit. Roomeasy werkt prima, alle informatie die je nodig hebt is er te vinden. In een stad als Amsterdam is de app waarschijnlijk ideaal. Maar hier in Brabant ben je helaas na drie swipes al door alle aangeboden kamers heen.

Betalen
Heb je dan toch een match? Om met je match te kunnen chatten moet je een credit betalen. De eerste tien credits zijn gratis, daarna moet je voor elke tien credits vijf euro betalen.

Voorlopig dus toch nog maar even Kamernet blijven gebruiken.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?