Terug naar overzicht

Recensie: setting maakt Battlefield 1 bijzonder

battlefield1-800Even geen ruimteschepen en futuristische gevechten zoals we van zoveel van de huidige shooters gewend zijn. Battlefield 1 neemt je mee terug naar de Eerste Wereldoorlog, naar de modderige loopgraven met ouderwetse wapens zoals gifgas en vlammenwerpers.

De gameplay van het nieuwste spel van ontwikkelaar DICE brengt weinig nieuws. Maar een shotgun uit het begin van de 20ste eeuw schiet wel even anders dan een laserpistool uit de toekomst.

Terug in de tijd
Afhankelijk van de klasse die je speelt, krijg je meteen de beschikking over een breed assortiment aan wapens. Wil je lekker onopvallend als sniper de tegenstander uitschakelen? Op een paard in galop mensen neerhalen met je sabel? Of wil je als medic je maatjes tot leven wekken? Het kan allemaal. Het is de setting die Battlefield 1 bijzonder maakt. Terug in de tijd om de Eerste Wereldoorlog na te spelen blijkt bijzonder verslavend.

Battlefield 1 is vanaf 21 oktober verkrijgbaar voor PS4, Xbox One en PC.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?